Героите на деня

ГЕРБ мълчи за оставката на Дянков

Общинските съветници гласуваха финансовият министър да си ходи


С 23 гласа „за”, 15 „против” и 2-ма „въздържали се” общинските съветници на Пловдив поискаха оставката на финансовия министър Симеон Дянков. Герберите мълчаха във важния, поне според местните властимащи дебат, след който ОбС гласува срещу “финансовия геноцид” над града. С писмо до борда на Европейската банка за възстановяване и развитие министър Симеон Дянков препоръча да не бъде отпускан заем в размер на 15 млн. евро, за който община Пловдив кандидатства по свой инфраструктурен проект. С това се нарушава Конституцията, гарантираща правото на своите граждани да управляват чрез свободно избрани от тях органи за местно самоуправление”, се казва в приетата декларация. Съветниците, които я подкрепиха застанаха зад позицията, че в действията на Симеон Дянков прозира политическа партизанщина и опит политическият противник да бъде поставен на колене.
Старейшините призоваха в приетата от тях декларация финансовият министър Симеон Дянков да подаде оставка, а ако той не стори това – министър-председателят Бойко Борисов да го отстрани.
Преди драматичния вот кметът Славчо Атанасов разкри пред репортери, че заради действията на Дянков Пловдив е поставен под икономическа блокада. Градоначалникът твърди, че връзката с финансист №1 на републиката и премиерът Бойко Борисов е невъзможна и не е ясно какво се случва с 30-милионния инфраструктурен заем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина