БългарияГероите на деня

Десислава Желязкова: Без политика – пасарелката в „Прослав“ е безумие

„Изграждането на пасарелката в „Прослав“ е безумие, насочено срещу жителите на квартала и в този проблем няма място за грам политика“. Това заяви Десислава Желязкова по време на протеста снощи, провел се в пловдивския квартал. „Тук съм като гражданин – аз живея в район „Западен“ и това е проблем, с който не се сблъсквам отсега“, добави Желязкова в разговора си с хората.

Всички, събрали се бяха категорични, че е недопустимо, а и опасно – всеки ден жителите на разделения от високоскоростната жп линия квартал да преодоляват 10-метровата пасарелка. „Как си представяте аз като майка с количка или по-голямото ми дете да преминаваме оттам всеки ден и да сме спокойни“, реагира жителка на „Прослав“. А сме принудени да пресичаме това опасно и неудобно място – по няколко пъти на ден, защото от едната страна на пасарелката е училището, поликлиниката, пощата, а от другата – детската градина, детската кухня“, обясняваха протестиращите.

„Още преди три години поставихме въпроса – изграждането на пешеходен подлез е нужно за квартала, а не тази пасарелка, категорична бе Десислава Желязкова.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина