БългарияГероите на деняНовини

10 изключителни доброволчески примера бяха отличени в наградите за доброволчество ГЕРОИТЕ

Най-голямата платформа за доброволчество у нас TimeHeroes връчи статуетки на доброволци, организатори, компания и журналист

На официална церемония на 27 септември най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes, обяви отличените във вторите си годишни награди ГЕРОИТЕ. С престижните призове бяха отличени хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито в състав Надежда Узунова от bTV, Красимира Величкова от Българския дарителски форум, Илияна Николова от Фондация Работилница за граждански инициативи, Велислава Попова от Дневник, и екипът на TimeHeroes мина през трудния избор от общо 169 номинации, за да стигне до 10 отличени и четири специални грамоти.

“Привилегия е за екипа на TimeHeroes вече шест години да сме част от вдъхновяващата екосистема от доброволци, организатори, компании и журналисти, които развиват доброволческата култура в България”, каза Благовеста Пугьова, изпълнителен директор на TimeHeroes. “С награди ГЕРОИТЕ за втора година казваме “Благодаря” на хората, които не седят със скръстени ръце, когато виждат, че нещо може и трябва да бъде променено. Това е културата, която аз бих искала да виждам в хората около мен, защото няма нищо по-страшно от апатията.”

Сред отличените тази година са “Бандата на 1500-те” – доброволци, грижещи се за социализацията на 1500-те кучета в приюта в Горни Богров; фондация “Ук” и инициативата им “Училищни чудеса”, увлякла тийнейджъри и възрастни в Луковит и Ябланица да променят средата си към по-добро; Емилия Желева и Мина Иванова (баба Еми и баба Мина) от Пловдив – дългосрочни доброволки в местна детска градина. Наградени бяха още доброволците на чата и горещата линия за ЛГБТ младежи на фондация “Сингъл степ”. Статуетки взеха и Експириън България – компания с десетгодишна традиция на доброволчество в екипа си, и журналистката Пролет Велкова – за медийно отразяване и чувствителност по темата.

На awards.timeheroes.org можете да видите всички, които получиха престижните призове в ГЕРОИТЕ 2018, както и видео от церемонията.

До 6 септември на awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2017 г. – май 2018 г.

Суперпартньор на ГЕРОИТЕ е UniCredit Bulbank. Партньор е Siteground. Проектът се осъществява с подкрепата на Фондация “Америка за България”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина