БългарияГрадътЕвалаНовини

ДФ „Пловдив 112“ с най-голямата награда в националния конкурс за доброволци

Отличието в категория „Награда на публиката“ е най-висока оценка за пловдивското формирование, защото усилията на доброволците са насочени именно към хората

„Тази година започнахме една амбициозна програма за обучение, чрез която ще проведем специализирани подготовки за повишаване квалификацията на доброволците“, заяви ръководителят на формированието Атанас Даков

Кметът Здравко Димитров връчи отличия на представители на ДФ „Пловдив 112“ и им благодари за всеотдайната работа на първа линия от началото на пандемията от COVID-19.

За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Националната асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) организира конкурс по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. Надпреварата се проведе в три категории.

Тази година Доброволно формирование „Пловдив 112“ спечели симпатиите на публиката в онлайн допитването на НАДРБ с 834 гласа, следвани от ДФ „Павликени“ с 486 гласа и ДФ „Свиленград“ с 331 гласа. Пловдивското формирование е на трето място в категория „Доброволно формирование на годината“, след гласуване на комисия, съставена от членове на НАДРБ. Наградата за доброволно формирование на годината е присъдена на ДФ „Столична Община“, а втора позиция заема ДФ „Свиленград“.

Здравко Димитров връчи грамота на доброволеца Цветан Йошев, който бе сред първите номинирани в категорията „Личност на годината“ от  ДФ „Пловдив 112“.  „Това е признание за всеотдайността, желанието и упорития труд на един млад човек, който е воден от нуждата да помага на хората“, заяви кметът при връчване на отличието.

„Щастлив съм, че съм част от най-силното доброволно формирование в страната, което обединява хора с големи сърца“, сподели от своя страна Йошев. По думите му с всяка мисия той научава по нещо ново и придобива нови умения, с които може да бъде полезен на обществото.

Зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев коментира, че пловди

вското формирование е готово да обучава все повече хора за спасителни акции при кризисни ситуации и добави, че след подготовката си тези млади хора могат да се насочат към военните, полицията или други структури.

В момента в ДФ „Пловдив 112“ се обучават 12 нови доброволци като предстои да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.

„Тази година започнахме една амбициозна програма за обучение, чрез която ще проведем специализирани подготовки за повишаване квалификацията на доброволците“, заяви ръководителят на формированието Атанас Даков.

Той сподели, че отличието в категория „Награда на публиката“ е висока оценка за пловдивското формирование, защото усилията на доброволците са насочени именно към хората.

На церемонията присъстваха още началникът на отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков, главен експерт Костадин Пейчинов, представители на ДФ „Пловдив 112“. Гост на церемонията беше генерал-майор Явор Матеев.

Повече информация за Цветан Йошев:

Цветан Йошев е на 34 години от с. Строево. Доброволец в ДФ „Пловдив 112“ от 2019 г. Преминал е с отличен първоначалния основен курс за обучение, включително за оказване на първа долекарска помощ. През 2020 г. Цветан е на първа линия още от старта на извънредното положение поради пандемията от COVID-19, като е част от екипите, които работят на терен и доставят храна и медикаменти на нуждаещите се хора в Пловдив.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина