ГрадътЕвалаИзпод тепетоНовини

Деца от Пловдив – Шампиони на Световната математическа лига

Международно състезание по Ментална аритметика се проведе в 9 кръга. В него участваха близо 400 участници от 8 държави – Египет, България, Румъния, Саудитска Арабия, Непал, Нидерландия, Алжир, Обединените Арабски Емирства, Катар. От България се включиха 120 деца , като 6 от тях са от Пловдив – ученици на Smarty Kids Пловдив Южен – школа по Ментална аритметика.

Това е първото по рода си такова състезание – за постоянство, усърдие, воля и истински тест за шампионски дух – 9 месеца активна неспирна работа за всички участници.

Децата на България за пореден път показаха блестящи резултати, доказаха високо ниво на подготовка и се бориха за първи места 9 месеца на онлайн турнири. Лигата завърши с присъствено състезание Хорус 6 в Амстердам, Нидерландия на 19 май 2023г. Кристиан Кръстев заслужено се прибра от Амстердам със стъклен трофей от Хорус 6 – Шампион на Шампионите в категория Начинаещи. Кристиан също така получи купа – „Победител в 1- ви сезон на Световната Математическа Лига“ за това, че е един от големите победители в групата си след крайното класиране в Лигата, след всичките 9 проведени кръга.

Лъчезар Ласков също спечели своята заслужена купа в Лигата в категория Начинаещи в своята група след крайното класиране след 9те проведени кръга.

Останалите 4 деца – Анастасия Ганева , Никола Стоев , Алекс Текьов и Кристиян Димитров също се представиха на изключително високо ниво и държаха Шампионски места през всичките 9 месеца. Децата получиха медали за отлично представяне от преподавателите на Smarty Kids Пловдив Южен.

Децата не спират да се подготвят и да се състезават. Те са нашата гордост и нашият стимул за развитие. Пожелаваме им успех на следващите олимпиади, които предстоят в месец юни в гр. Несебър и в Букурещ – Румъния.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина