БългарияГрадътЕвалаНовини

2019 семейства в нужда от Пловдив и региона ще получат устройства за енергийна ефективност

Стартира втората фаза на социално отговорната си инициатива #ДариЕнергия

Международната компания Schneider Electric, която има своя база в Пловдив, стартира втората фаза на социално отговорната си инициатива #ДариЕнергия. Целта на кампанията е борбата с енергийната бедност. Тя се реализира в рамките на световната кауза на фирмата енергията да бъде достъпна навсякъде, за всеки и по всяко време.

По време на инициативата #ДариЕнергия – 2 ще бъдат определени 2019 семейства от Пловдив и региона, които живеят в енергийна бедност. В следващите месеци и преди зимния сезон доброволци от благотворителни организации и служители на Schneider Electric ще раздадат на нуждаещите се специални пакети с пособия за подобряване на енергийната ефективност в дома, както и материали със съвети за елиминиране на енергийните загуби в домакинствата. Пакетите се състоят от аератори за увеличаване на обема на водната струя на домашните чешми, което води до намалено потребление на вода, разклонители със защита, които пазят уредите, включени в тях, и енергоспестяващи LED лампи.

Борбата с енергийната бедност е мисия на компанията на глобално ниво, която е сред основните полета на дейност на фондацията Schneider Electric. Енергийно бедните в България са над 1,5 млн. души и чрез инициативи като #ДариЕнергия целта е да се постигне подпомагане с физически устройства за пестене, както и обучение за оптимизиране на потреблението и широка осведоменост.

В #ДариЕнергия Schneider Electric си партнира с Община Пловдив и Енергийна агенция Пловдив. В общинската програма на Пловдив се предвижда безплатна подмяна на печките на твърдо гориво с по-екологично отопление на електричество, пелети, газ или централно парно отопление. Целта е да се намали въздействието на домакинствата, използващи твърдо гориво, върху качеството на атмосферния въздух, като бъде намалено количеството на фини прахови частици.

„Национален алианс за работа с доброволци” (НАРД) припозна каузата на #ДариЕнергия и се включи с екипи за окомплектоване на енергоспестяващите пакети, които през следващите месеци ще бъдат доставени на нуждаещите се семейства. За достигането до семействата основна роля играят доброволците на НАРД, активно се включва и фондация „ДА“, които чрез широката си мрежа от партньори достигат до най-нуждаещите се. В проекта чрез извършване на доставки се включват и Speedy. Веригите магазини Praktiker и Mr.Bricolage – част от партньорската мрежа за продажби на Schneider, както и Филкаб, ключов дистрибутор на компанията у нас – подпомогнаха проекта със специална организация за доставките на необходимите изделия в пакетите. „Много е окуражаващо да видим как бизнесът се обединява и полага нужните усилия, когато е налице възможност да подпомогне добра кауза“, споделя Елена Ватрачка, директор Човешки ресурси в Шнайдер Електрик България и двигател на #ДариЕнергия в компанията. „Очакваме от следващата година Фондация Schneider Electric да отвори за България направлението „Образоване“, с което ще получим възможност да работим по повече проекти и да бъдем в пряка полза на младите“, допълва тя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина