Изпод тепетоМненияНовини

29 000 крачки и стотици доброволци стартираха инициативата  #ДариЕнергия на Schneider Electric

Знаменитият български атлет Йордан Йовчев сложи началото на благотворителната кауза в подкрепа на енергийно бедни семейства

В Цар-Симеоновата градина на Пловдив в събота бе дадено началото на социално отговорната инициатива на Schneider Electric #ДариЕнергия. Тя е част от световната кауза на компанията за справяне с енергийната бедност. Кампанията се реализира с активната подкрепа на Община Пловдив и е част от асоциираната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. С експертиза в подпомагането на енергийно бедни семейства вече от години партньор на Schneider Electric за региона е и Енергийна Агенция – Пловдив.

Стотици граждани и гости на Пловдив станаха част от старта на инициативата и дариха своята енергия в подкрепа на каузата. Официалното откриване на интерактивната инсталация, чрез която всеки може да даде своя принос бе направено от знаменития български атлет Йордан Йовчев и от директора на завода на Schneider Electric в Пловдив  – г-н Реми Борел. Те и още стотици доброволци извървяха над 29 000 крачки и успяха да осветят „Дървото на Schneider” 260 пъти!

„Щастлив съм, че Schneider Electric реализира изключително мащабна социално отговорна дейност и чрез нея помагаме на милиони семейства по целия свят и в България да се справят с енергийната бедност. Благодарен съм на всеки един от вас, който е тук и на всички, които през следващата една седмица ще дарят своята енергия и ще осветят „Дървото на Schneider”. Колкото повече пъти светне то, на толкова повече български семейства Schneider Electric ще помогне в справянето с енергийната бедност.“, сподели г-н Реми Борел, Изпълнителен директор на завода на Schneider Electric в Пловдив.

Патронът на #ДариЕнергия през 2019 г. Йордан Йовчев бе и първият дарител на енергия, който освети дървото на Schneider Electric в Пловдив. „Благодаря за поканата да стана част от тази благородна инициатива и за социалната ангажираност на Schneider Electric. Важно е всеки от нас да знае как да потребява ефективно енергията и да се възползва от иноваторството в нея“, това сподели той и призова всеки да вземе участие в социалната инициатива.

Относно конкретния начин, по който Schneider Еlectric ще подкрепи семействата в енергийна бедност, Калина Петкова, Мениджър маркетингови комуникации на Schneider Electric България разказа: „Ще помогнем на семействата, като им раздадем пакети за съвсем практична употреба в дома като ефективни консуматори на енергия, крушки, уплътнения, енергийно ефективни компоненти за електроразпределение и други иновативни устройства, които ще им помогнат да управляват и потребяват енергията си по-разумно и по-съвременно.

Сред първите доброволци на откриването на интерактивната инсталация в Градската градина в Пловдив бе и Лияна Аджарова, Изпълнителен директор на Енергийна агенция – Пловдив. „Енергийно бедно е това семейство, което не може да си позволи достатъчно топлинен комфорт на адекватна цена. Непознаването на енергийната ефективност е проблем на цялото ни общество. Затова, всеки от нас трябва да разбере, че най-добрата енергия е спестената енергия“, сподели тя по време на събитието и поздрави Schneider Electric по повод 20-ата годишнина от откриването на завода на компанията в Пловдив.

Инсталацията в Пловдив ще бъде активна до 21 септември, когато резултатите от дарената енергия на всички доброволци ще бъдат съобщени на голям празник за децата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина