БългарияЗдравеНовини

Предлагат за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров

Той е единственият претендент за подуправител на Националната здравноосигурителна каса

Проф. Момчил Мавров е единственият кандидат за подуправител на Националната здравноосигурителна каса, според справка на страницата на парламента, след като във вторник изтече срока за предложения. От нея става ясно, че кандидатурата му е издигната от ГЕРБ-СДС.

Административният директор на УМБАЛ „Св. Георги“ поема висок пост в МЗ

В мотивите за номинацията пише: „Проф. Момчил Мавров е изтъкнат експерт в областта на общественото здраве, в т.ч. по въпросите на административното право и административния процес, и на правното регулиране в здравеопазването. Участник и лектор в множество публични форуми по различни въпроси и проблеми в сектор „Здравеопазване“. Автор е на 75 научни публикации, които включват 1 дисертационен труд, 4 монографии, 1 учебник и 69 научни статии и доклади, в областта на административното и медицинското право. Участвал е в преговорите, свързани с подписването на националните рамкови договори, в обсъждането и подготовката на редица нормативни актове и законодателни инициативи, в междуведомствени съвети и срещи.

Проф. Момчил Мавров е доказал високите си нравствени и професионални качества в работата си по реализирането на правата на пациенти, лекари и медицински специалисти и за повишаване на административния капацитет в сектор „Здравеопазване“.

Момчил Мавров е магистър по право, магистър по финанси и магистър по здравен мениджмънт. Доцент и доктор е по професионално направление „Право“. През тази година придобива научното звание „Професор“. Притежава повече от 10 години професионален опит като заместник-директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив. Бил е и юрисконсулт на болницата. Асистент е в Медицински университет – Пловдив. Има юридически опит като адвокат.

Припомняме, че през 2023 г. проф. Мавров бе началник на кабинета на министъра на здравеопазването, когато ведомството бе в ръцете на служебния министър д-р Асен Меджидиев. Тогава той оглавяваше и Надзора на НЗОК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина