БългарияЖивотНовини

Маркет Линкс: 36% от хората у нас смятат, че е нужно ново правителство

39% от хората у нас смятат, че правителството „Денков – Габриел“ трябва да продължи работата си, а 36% – че е нужно ново правителство, пише OFFNews.

Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено е сред 1014 лица над 18 г. в периода 10-19 ноември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

22,8% от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, а за ПП-ДБ – 17,4%. На трето място е ДПС с 12,5%. „Възраждане“ са четвърти, а БСП пети, съответно с – 11,1% и 9,1 на сто.

„Има спад в доверието и нарастване на недоверието към всички политици, с 2-3 пункта за месец“, коментира Добромир Живков от „Маркет ЛИНКС“.

Президентът Румен Радев се ползва с 42% доверие и с 38% недоверие. Премиерът Николай Денков има 58% недоверие и 22% доверие.

63% от хората нямат доверие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а 20% – имат доверие. При Христо Иванов резултатите са 62% недоверие срещу 15% доверие, а при Кирил Петков – 70% и 15%.

В проучването е включен и Делян Пеевски, който структурите на ДПС ударно номинират за нов лидер на партията. Той получава 78% недоверие срещу 8% доверие.

Не е високо и доверието в институциите, сочи социологическото проучване – към правителството е 20%, а към Народното събрание – 13%.

„През последните години доверието в парламента устойчиво се движи под 15%, дори миналото НС завърши мандата си с доверие около 10%. Връща се усещането за политическа несигурност в обществото“, обяви Живков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина