БългарияНовини

ЕК: Процесът на закриване на някои дейности е естествен

Въглеродното замърсяване на единица продукция в България е над три пъти повече от средното в ЕС

България тази година работи по 13 проекта в областта на прехода към чиста икономика, отбеляза на пресконференция еврокомисарят по сближаването и реформите Елиза Ферейра. Тя посочи, че нашата страна, както много други държави от ЕС, е поискала от Европейската комисия подкрепа за подготовката на плана си за справедлив преход, пише БТА.

Правителството ни съобщи, че тази година не се предвижда прилагане на плана, посочи Ферейра. Преходът се случва и без това, а България е сред страните, при които въглеродното замърсяване на единица продукция е изключително високо – над три пъти повече от средното в ЕС, отбеляза еврокомисарят.

Процесът на закриване на някои дейности е естествен. Повечето държави са на мнение, че е по-добре преходът да се управлява с използването на европейско финансиране, особено там, където са необходими повече усилия, добави Ферейра. По нейните думи европейските средства са предназначени за придобиване на нови способности от работниците в отпадащите дейности и за привличане в тези райони на бизнеси, насочени към бъдещето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина