Ботев ПдГрадътНовиниСпорт

Ботев отстъпи на Лудогорец в Коматево.Титлата се решава в последния кръг

Мартин Иванов, стажант-репортер

Снимка: botevplovdiv.bg

В мач от 35-я кръг на Първа лига Лудогорец победи Ботев с 2:0. Точни за ,,орлите” бяха Кешеру и Швиерчок. Шампионите от миналата година изиграха две добре издържани тактически, полувремена и заслужено стигнаха до успеха.

Първото полувреме премина по вкуса на разградския тим. ,,Канарчетата” изглеждаха обезверени и ,,безопасни” в атака. Играчите на Николай Киров не отправиха и един точен изстрел в очертанията на вратата на съперника. Единственото нещо с което жълто-черните можеха да се похвалят бяха два далечни удара на Тодор Неделев и Антонио Вутов, които минаха покрай целта.

В 29-ата минута Лудогорец получиха правото да изпълнят наказателен удар, след като Димо Бакалов бе фаулиран от Кристиян Димитров.Козмин Моци изпълни дузпата, но стражът на Ботев Кайзер с плонж успя да спаси. В 35-ата минута обаче милост за жълто-черните нямаше и Клаудиу Кешеру сложи край на головата си суша, вкарвайки за 0:1. Минута преди края, непокритият в наказателното поле, Якуб Швиерчок прати топката в мрежата за 0:2.

През вторите 45 минути ,,канарчетата” раздвижиха играта си. Наставникът на домакините включи в игра Перейра, Доре и Добрев, които изпълняваха добре ролите си, но въпреки това до гол не се стигна. Лудогорец контролираше събитията на терена и нямаше намерение да изпусне жизненоважните три точки.

Така Ботев Пловдив продължава да бъде на 6-тото място в класирането, докато Лудогорец е само на един мач от титлата.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина