Актуално

Жълто- черната агитка официално отсвири дербито

Image title
Агитката на Ботев официално отсвири пловдивското дерби. Обединени фенове от всички фракции от трибуна Изток пуснаха декларация до медиите, в която обясняват мотивите си за бойкота. Бултрасите ще оставят празен сектора за гости на Лаута заради поведението на “смърфовете” в мача им срещу Вихрен. Другата причина естествено е пишман президентът Димитър Христолов, който според жълто-черните запалянковци е направил така, че най-якото дерби в България да бъде обезличено. Ето и декларацията на “канарчетата” без съкращения:

ЗА ЧЕСТТА НА БОТЕВ И ПЛОВДИВ

Ние, феновете на футболен клуб Ботев Пловдив, продължаваме борбата за спасение на любимия ни отбор и пловдивския футбол.

През последните три месеца ФК Ботев Пловдив бе докаран от лицето, наричащо себе си Президент до безпрецедентен в своята история финансов колапс, което поставя на карта не само професионалния статут на дружеството, но и съществуването на клуба.
Митьо Селският, със завидна последователност и типичен за произхода си ИНАТ погубва легендарна футболна история и прави всичко възможно най- интересното българско футболно дерби да бъде обезличено.
От друга страна настанилият се удобно в парк Лаута кюстендилски отбор не само че не се опитва да се интегрира в пловдивското футболно общество, а напротив- старае се да погуби малкото истинско парченце Футбол останало в жълто-черните ни сърца.
След безумното поведение на нашите „съграждани” в мача им срещу Вихрен Сандански не остана Ботевист, за когото предстоящият мач да е ГРАДСКО дерби. Постъпката, присъща на лека жена доказа, че Локомотив вече (все още) не е пловдивски отбор и този факт обезличава смисъла на дербито.
Да мразиш един отбор повече отколкото да обичаш своя собствен е падение.
За това ние, които сме горди с футболната история на нашия град решихме:
1. Няма да присъстваме на срутеното съоръжение в парк Лаута и призоваваме всеки фен с чисто футболно съзнание да ни последва.
2. Средствата, които отделихме за хореография за мача ще се използват за безвъзмездна помощ на нуждаещите се деца от региона.
3. Знамената ни ще останат обърнати в знак на протест.
Стюарди около касите на двата стадиона ще дават указания и разяснения относно нетрадиционната форма на протеста ни.

Фен клуб Ботев 1912
Обединени Бултраси

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина