„Защо не светят фонтаните?“

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Задочен спор между бившия кмет Иван Тотев и директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев заради несветещите Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина

„Не знам телефона на Козарев, но да вземе да види, защо не светят фонтаните? Днес е петък, трябваше и програма да има. Иначе, успех му желая!”, написа снощи в личния си фейсбук профил бившият кмет Иван Тотев. Той се обръща към директора на „Градини и паркове” Веселин Козарев след констатация, че художественото осветление на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина не свети.

Днес от общинското предприятие изпратиха до медиите отговора на Веселин Козарев. В него той подчертава, че не „Градини и паркове”, а външна фирма поддържа атракцията в парка, изградена по време на управлението на Тотев.

„Господин Тотев, не търсете моя телефон, макар че го имате.  Телефонирайте на управителя на фирмата, с която самият Вие сте сключил договор за поддържането на Пеещите фонтани още след реконструкцията им по европроект през първия Ви кметски мандат. Питайте него защо фонтаните снощи не са светели, защото същата фирма се грижи за тях и сега“, гласи отговорът Веселин Козарев.

Според него решението Пеещите фонтани да се поддържат от външна специализирана фирма е било правилно,  тъй като „Градини и паркове“ нямат достатъчен ресурс. ВиК екипът на предприятието се състои от един инженер и двама работници и отговаря за всички други обществени фонтани, чешми и поливни системи в Пловдив.

Козарев обаче е категоричен: „Ако бъде решено „Градини и паркове“ да поддържа Пеещите фонтани, бъдете сигурни, че, макар и със скромните си ресурси, ще дадем всичко от себе си, за да се радват пловдивчани на една от най-красивите атракции в нашия град.“

Споделете ни във:

5 thoughts on “„Защо не светят фонтаните?“

  1. А г-н Козарев, който отговаря за стопанисването на парка, на чиято територия за фонтаните няма ли телефон на въпросната фирма, да ги попита защо не изпълняват договора, който са подписали. Или понеже не го е подписал лично, няма значение дали задълженията по договора се изпълняват.
    Тотев вече не е кмет. Тези, които са на съответните постове сега да си свършат работата и да потърсят сметка на фирмата за неизпълнението. Ако договорът не се изпълнява, би трябвало да има неустойки или възможност да бъде прекратен. И да подпишат нов, с друга фирма, която според тях ще е по-добра.
    Но вместо да си свършиш работата, по-лесно е да кажеш „ми, то аз не знам, не разбирам, той беше, той е виновен.“

  2. “ ВиК екипът на предприятието се състои от един инженер и двама работници и отговаря за всички други обществени фонтани, чешми и поливни системи в Пловдив.“ – За сметка на това, в Общината работят хиляди калинки на ГЕРБ, които не знаят за какво са назначени! Кога прокуратурата ще започне проверка и разследване на всички проект от времето на Тотев?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.