Втори ден ГЕРБ, Възраждане, ИТН и ДПС блокират работата на НС

Актуално Власт Гласове Избори 2021 Новини
Народно събрание

Нинова: Шокираща е безотговорността на новата коалиция

Народното събрание отново не успя да събере кворум, за да започне работа. Депутатите от партиите ГЕРБ, ДПС и ‘Възраждане“ и напусналата управлението „Има такъв народ“ отново не се регистрираха.

Парламентът не успя да започне заседание и при втория опит за регистрация днес. Електронната система отчете 112 депутати при необходим кворум от 121 народни представители.

„Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си. А интересите на народа?„, написа вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова във Фейсбук.

Тя предупреждава, че ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите.

Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръхпечалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят.

Новото мнозинство е прокризисно. То блокира държавата. То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима. Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си„, пише още Нинова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.