Актуално

Връчиха наградата Доброволец на годината на Росен Спасов от Пловдив

Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”

Пожарникарите от Хитрино получиха награда за 2016 г.

Росен Спасов от доброволното формирование „Пловдив 112”, който събра най-много  гласове в първото по рода си съревнование на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината, получи днес наградата си на официална церемония в столицата по време на връчване на отличията Пожарникар на годината.

Спасов се състезаваше с 8 номинирани от цялата страна, като двама бяха от пловдивския отряд, а останалите от София, Кричим, Сатовча, Ценово, Хисаря и Свищов. Колегите му го ценят, защото се е доказал като много ценен кадър за ДФ “Пловдив 112". За 2016 година той е участвал и ръководел екипи в аварийно отстраняване на паднали дървета през юни в село Забърдо, местността Чудните мостове, издирването на удавник в река Марица, както в отводняването и отстраняването на паднали дървета при голямата буря на 15 юли в Пловдив. От лятото Росен дава съвместни дежурства с Първа пожарна и сектор СОД в града. Той е отговорен за цялостната техническа поддръжка на спасителната екипировка на формированието, освен това непрекъснато повишава квалификацията си. Само през 2016 той е бил на 17 обучения.

На връчването на наградата на Росен дойдоха всички членове на „Пловдив112” верни на максимата, че са един екип и не оставят член на отряда сам. Така всички заедно грабнаха и второ отличие за участието си в най- мащабното съвместно учение по  случай 5 декември – Международния ден на доброволеца.

Нашите момчета бяха силно аплодирани от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Пламен Узунов.

Припомняме, че акцията, в която участваха демонстративно доброволните формирования на Белово, Пловдив, София и Пазарджик бе в СУ " Александър Иванов- Чапай"в град Белово, по –известно като „изгорялото училище” след трагичен инцидент преди години, при който загина и един огнеобрец.

Пожарникарите, овладели огнения ад в Хитрино, получиха награда за 2016 г. по време на специалната церемония във Военния клуб в София. Стоян Колев от Стара Загора беше отличен с голямата награда „Пожарникар на годината”. Той и екипът му предотвратили трагедия, подобна на тази в Хитрино, като запушили цистерна с изтичащ газ, с риск за собствения си живот. На церемонията бяха отличени и други пожарникари, спасили множество човешки животи през последната година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Голямата буря в Пловдив, как не видях един добрволец да отпушва шахтите по ул. В.Априлов, А. Велешки, Гладстон и т.н. по време на валежа, всичко беше под вода, аз лично почистих три шахти и водата започна да се изтича. Ако имаше още 3-4 мераклии, намаше да стане такова наводнение. В ЕС, доброволците получават хонорар за работата си, а тук в Пловдив дали е така?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина