АктуалноНовиниСъдТемида

ВКС потвърди присъдата на адв. Владимир Елдъров

Последната съдебна инстанция окончателно определи, че адв. Владимир Елдъров за виновен по обвиненията за организирана престъпна група за поръчкови кражби, грабежи, палежи и подготовка на убийство.

Припомняме, че юристът от Пловдив бе задържан с още петима души през февруари 2015-а година с обвинения за поредица палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество. Той бе посочен от съд като подбудител и помагач на извършителите на престъпленията.

Бандата на адв. Вл. Елдъров

Делото първо мина през Окръжен  съд, който реши, че Елдъров е виновен, влиза в затвора за 7,6 г., делото се гледа и в Апелативния, впоследствие ВКС го върна за ново разглеждане. Последва самоотвод на местните магистрати и процесът бе прехвърлен в Апелативен съд – София. В началото на 2018-а Владимир Елдъров се сдоби с още обвинения за злоупотреба с доверие, тъй като е  ощетявал клиенти по застрахователни дела.

Днешното решение на ВКС идва след 7 години. Потвърдени са окончателно присъдите на цялата група. Неговото наказание е 5 години и 6 месеца затвор, на съучастниците му Радослав Керанов, Светлин Спасов и Мартин Попов – 5 години,  другият от групата Милко Доевски е осъден на 4 години, а Петьо Пенев получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина