АктуалноБългарияЕвалаКултураНовини

Вижте Виктория и Данаил – носителите на „Национална диплома“ за Пловдив и областта

Данаил Кръстев ще учи биология в Мюнхен, а Виктория Трифонова продължава напред с „Българска филология“ в Софийския университет

Отличието „Национална диплома“ бе връчено на тържествена церемония в Областна администрация на Виктория Валентинова Трифонова от СОУ „Васил Левски“ в Карлово и Данаил Петков Кръстев от Езикова гимназия „Пловдив“, който също е от Карлово. Отличието се присъжда за отличен успех (6.00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта и има морално измерение. Двамата младежи са единствени от Пловдивска област, които са го заслужили.

„Вие сте светъл лъч на хоризонта и да видиш такива деца радва душата и топли сърцето. Виждаме у вас бъдещето на България“, обърна се към Виктория и Данаил областният управител Ангел Стоев.

Той им подари книгата „Sapiens. Кратка история на човечеството“ и им връчи поздравителни адреси като пожела на двамата здраве, дръзновение и много успехи.

„Двамата с Дани сме учили 7 години заедно. Бяхме страхотен екип. Ако се вглъбявахме само и единствено в уроците, може би нямаше да спечелим“, каза Вики.

Тя уточни, че продължава напред с „Българска филология“ в Софийския университет. Дани призна, че не е фен на твърдите планове. Поясни, че от малък е проявявал любопитство и счита себе си за изследовател. Затова ще учи биология в Мюнхен.

Началникът на РУО Антоанета Пакова връчи отличието „Национална диплома“ на Министерство на образованието и поднесе поздравителни адреси лично от министър Николай Денков. Тя благодари на младите хора, че са позволили на всички ни да изпитваме гордост и им пожела да носят винаги възрожденския дух на Карлово в сърцата си.

На събитието присъстваха още заместник-кметът на Пловдив по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” – Стефан Стоянов, заместник-кметът на Карлово – Стойо Карагенски, директорът на СОУ „Васил Левски“, Карлово – Мариана Манчева, директорът на Езикова гимназия „Пловдив“ – Николай Радев, представители на РУО – Пловдив, родители и медии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

 1. Браво деца! Пример за гордост! Къде е София!? Нали “най-елитните” са там!? Тук нещо за “провинцията” става въпрос!
  Браво Карлово, браво Пловдив! Гордеем се с вас деца!

 2. Човек като теб, който е изпълнен с омраза и живее в Средновековието трябва да търси помощ! Г-не, живеем в 21-век в ЕС и успехите на либералната демокрация доведоха до това да има еднополови бракове, а съвсем скоро дано хората да могат спокойно да правят любов и с домашните си любимци без УПРЕЦИТЕ на крайните радикали и хора с отрицателно Ай Кю. Пробвайте с любов, не е страшно!

 3. Страхотна новина! Винаги се радвам когато младежи откриват своята разчупена сексуалност и се опълчват срещу оковите на консервите в обществото! Всяка седмица когато водя кръга за многообразие и себеоткриване в синегогата уча младежите как трябва постоянно да прогресират, понеже както пола е спектър, така и тяхния прогрес трябва да бъде спектър – разпределен навсякъде! Още веднъж – браво на двете момичета и дано да ги възприемат с отворени обятия в Европейския съюз, защото в тази държава ще бъдат само нападани от ганьовци!

  1. Г-жо Голдеберг, вие сте цветен лъч (с цветовете на дъгата) в мрака на ксенофобията, трансфобията и хомофобията, който ни ображда и задушава. Омразата е зло, което може да бъде победено само с ЛЮБОВ. Заради такива хора като вас не губя надежда, че още много млади хора няма да се страхуват да изразят своята индивидуалност.

   1. Благодаря ви! Радвам се че има и други мислещи правилно хора в тази държава! Аз лично съм горда от това че Дани е записал и ще продължи да учи биология. И то не къде да е, а в Мюнхен – удар в лицето на омразата по нео-фашистите отричащи прогреса. Искрено се надявам, че ще успее да докаже научно как пола и сексуалността са две различни неща и това, че с какви гениталии си не те обвързва да си с тях до края! Лично познавам д-р Силверщайн – стожер в процедурите по смяна на пола в Амстердам, като след неговата намеса, чонек не може да разбере клиента какъв пол е бил, без да му бъде казано!

    1. Жалко че още пещерните човеци, сред които сме обрадени не могат да осъзнаят, че половите органи и хромозомите е определят твоята същност! Ако днес решиш да си мъж, а утре жена, а на следващия ден котка кой трябва да ограничава флуидната ту същност! Дано Дани научи тези важни неща в Мюнхен-един прекрасен и доста шарен град, който приема с отворени обятия хора от всякакъв СПЕКТЪР.

  1. Оковите на средновековната диващина , която е сковала това изостанало общество трябва да бъдат строшени! В 21-век хората могат да избират пола си без да се съобразяват с биологичната си същност, как не го разбрахте! Това е основен примцип и основно право на човека ако не ви харесва, Ирак е на 1000 км.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина