АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Великденските добавки ще се изплащат и след Великден

ЕВН няма да начислява лихви на сметките за ток на пловдивските пенсионери заради забавянето

Срокът за получаване на парите от пощенските клонове ще бъде удължен до 3 май 

Опашките от пенсионери пред пощенските клонове в Пловдив продължават вече няколко дни, а угрозата хиляди Пенсионери да остават без пари за Великден още виси. 

Днес е взето решение за справяне с проблема, който възникна заради хакнатата система на Български пощи. Съвместно с НОИ е договорено удължаване срока на изплащане на пенсии или включване на гражданите в списъчни състави за извършване на услугата „на гише“, като ще се осигури допълнително работно време на клоновете за целта. Този срок ще се удължи до 3 май 2022 г. Това съобщи д-р Веселка Христамян, общински съветник от ДБ в местния парламент на Пловдив.

Тя е получила множество сигнали в приемната си от засегнати граждани във връзка с възникналото техническо затруднение в Български пощи и конкретно в Пловдив за невъзможността за изплащане на пенсии, великденски добавки за пенсионерите, а от там и за невъзможност за плащане на сметките за ток, вода и парно и получаване на парични преводи.

Д-р Христамян подчертава, че възрастните хора се затрудняват да ползват алтернативни начини за извършване на операции по плащане на сметките си и зависят от средствата, които чакат да получат от пощенските офиси в града ни. Днес тя е провела среща с представители на административното управление на Централен пощенски клон-Пловдив, където по думите ѝ, експертно и коректно е било съобщено, че срокът ще бъде удължен.

„След разговор пред мен, с представители на ЕВН, бях уверена, че за пловдивчани ще се удължи срокът и за заплащането на сметки за ток, като това няма да доведе до санкции от страна на доставчика на електроенергия“, съобщи още общинският съветник.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина