Вдигнаха с близо 300 на 100 таксата за паркиране на живеещите в Синя зона

Актуално Власт Градът Новини
Синя зона

От 60 на 150 лева за година

Общинският съвет увеличи цените на множество услуги

Живеещите в Синя зона в Пловдив ще плащат за паркирането “пред дома” 150 лв. Това реши Общинският съвет с промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги. Припомняме, че досега гражданите плащаха 60 лв. на година за това. Драстичния скок е приблизително с 300 процента.

По време на краткия дебат общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков попита, след като най-значимо се увеличава таксата за домуване на автомобили в Синя зона, колко собственици на автомобили ползват тази услуга в момента и по какъв начин това ще подобри работата на Синя зона. Той поиска отговор на въпроса дали ще бъдат реинвестирани тези пари от скока на цената.

Ресорният заместник-кметът Тодор Чонов отвърна, че повишението на таксата е заради качеството на атмосферния въздух и целта била да се регулира паркирането чрез изместване на автомобили от центъра към периферията. Чонов каза, че увеличението не било толокова драстично и излизало по около 12 лева на месец.

Парасков напомни, че питането му включва темата за реинвестиране и подобряване на услугата, но не получи конкретен отговор.

В крайна сметка новите цени бяха приети с 30 гласа „за“, 16 „въздържал се“ и , нито един „против“.

Съветниците запазиха стойността на детските билети за посещение в Природонаучния музей и намалиха единствено цената за сватба на инвалиди.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

1 thought on “Вдигнаха с близо 300 на 100 таксата за паркиране на живеещите в Синя зона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.