Вдигат паметник на Динко Дерменджиев

Актуално Новини Спортен Пловдив

Сдружение „Ботев Пловдив“ обявява инициативата си в навечерието на 2 юни

Паметник на легендарния Динко Дерменджиев ще бъде издигнат в Пловдив. Това съобщиха от Сдружение „Ботев Пловдив“ в навечерието на 2 юни, Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

„ На този ден, в който всички прекланяме глава пред подвига на нашия революционер Христо Ботев, заедно с Инициативен комитет от пловдивски общественици ще възродим клубната традиция отпреди десетилетия, дала началото си с изграждането на първия паметник на Христо Ботев в Пловдив”, съобщават от Сдружението.

Членовете му стартират дългосрочна инициатива за отдаване  почит на големите личности в клубната история на най-стария футболен клуб в България. Началото на кампанията ще бъде дадено с отдаване на почит към легендарния Динко Дерменджиев – Чико, чийто паметник ще бъде издигнат пред стадион „Христо Ботев“.

Проектът, който ще бъде реализиран на обществени начала, е ориентиран към бъдещето на футболния живот на България, а завещанието, което Сдружението иска да остави, е мост между поколенията привърженици на жълто-черните.

Проектът ще стартира със създаването на монумент на Динко Дерменджиев – Чико – футболист от световна величина, оставил ярка следа в историята на този спорт, емблема на клуба, символ на клубна вярност и всеотдайност. За целта ще бъде направен отворен конкурс за създаване на монумента към всички артисти и скулптори в България.

Официалният старт на кампанията и подробностите по организацията ще бъдат оповестени от Инициативния комитет и Сдружение Ботев Пловдив утре.

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.