Вандали строшили панорамното стъкло на Римския стадион

Актуално Гласове Градът Новини

От ОИ „Старинен Пловдив” са поръчали ново, чакат доставката

Вандали са потрошили панорамното стъкло на Римския стадион в деня на парламентарните избори на 14-ти ноември. Ново е поръчано и до броени дни трябва да бъде доставено и монтирано на мястото на палетната „инсталация”. Това научи Под тепето от ОИ „Старинен Пловдив”.

Именно общинският институт се грижи за един от най-знаковите обекти в града, като отговаря и за поддръжката му. От там съобщиха, че това не е първият подобен случаи на умишлено увреждане на панорамните стъклени пана и че след такива инциденти винаги има един и същ проблем- бързо намиране на изпълнител на ново панорамно стъкло. Само няколко фирми в страната се занимават с производството именно на такива специфични елементи. А при поръчката им се минава през процедура, подобна на обществена поръчка, която забавя решаването на малкия, но твърде очеизваден проблем.

От ОИ „Старинен Пловдив” подчертаха, че са реагирали веднага след инцидента на 14-ти ноември, но заради тромавата процедура и трудното намиране на изпълнител, смяната на счупеното панорамно стъкло се е забавила.

Друг е въпросът с обезопасяването на липсващия елемент от парапета и естетическото му оформление. Със сигурност общината трябва да намери по-подходящ начин за реакция след такива вандалски прояви. Сигурно е и друго- администрацията ще трябва да осигури известно количество от тези елементи на склад, тъй като те ограждат още няколко знакови обекта в града и казуси като този ще се повтарят постоянно през занапред.

Споделете ни във:

6 thoughts on “Вандали строшили панорамното стъкло на Римския стадион

  1. Как пък нямат 1 резервно … като толкова трудно и бавно се намират …

  2. Е, баба Пройкова можеше и да не ги измисля тези чупливи стъкла, за толкова години трябваше да е натрупала опит с българската действителност. Можеше да е метален парапет, можеше да е трислойно стъкло, можеше да са древноримски балюстри от бетон, новобогаташите ги харесват много.

  3. В Старинен Пловдив работят около 70 души, все роднини на обшинари или други наши хора, назначени на тъмно. Само резила им е на светло за всички.

  4. Не за първи път се чупят стъклата. Явно общинската денонощна охрана е абсолютно неефективна! След като не можете да ги опазите си поръчайте 5 стъкла и си ги сменяйте!
    Хем ще Ви излезе много по евтино, хем дупката няма да стои
    Цял месец! Но за това се иска акъл и ако Вие го имахте,нямаше да изпадате в тая ситуация! Срещу входа на пощата зее друга дупка от счупено стъкло! Повече от половин година! Вземете мерки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.