АктуалноВластГрадътЗдравеНовиниПУЛС

В Пловдив и областта ще се затварят само нощните заведения, в които не се спазват мерките  

Проверки ще има всеки ден, подходът ще е индивидуален

Каназирева: Да наказваме един цял бранш за сметка на тези, които не спазват мерките – не е справедливо!

В Пловдив и областта ще се затварят само заведенията, в които не се спазват мерките. Това стана ясно след днешното заседание на Областният медицински щаб. На брифинг Областният управител Дани Каназирева напомни, че Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения.

„Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме тази седмица с проверките, всяка вечер ще има проверка навсякъде.“

Стана ясно, че съвместните инспекции на ОД на МВР, РЗИ – Пловдив, местната Инспекцията по труда и регионалната дирекцията на БАБХ продължават, като те ще бъдат още по-сериозни. За изминалите четири дни са извършени 2581 проверки, като е установено, че на повечето места мерките се спазват.

Ще дадем още десетина дни толеранс на всички. Там, където мерките не се спазват, започват санкции, глоби и затваряне на обекти. Да наказваме един цял бранш за сметка на такива, които не спазват, няма да е справедливо!“ – коментира Каназирева и напомни, че в през уикенда  бяха затворени две нощни заведения в областта.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Ако знае Петя какво се случва около Пловдив, ще се хване за главата. Никакви мерки не съществуват. Никакви за никого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина