УМБАЛ „Св. Георги” планира да строи нови сгради на територията на инфекциозните клиники

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини

Те ще са тип временни постройки и ще побират между 30 и 50 легла

Имаме нужда от медицински персонал, определи най-сериозния проблем за системата проф. Карен Джамбазов

В готовност сме и планираме да построим нови сгради, тип временни постройки, за лечение на пациенти с Ковид-19. Но имаме нужда от медицински персонал. Това заяви днес изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги” проф. Карен Джамбазов.

Той уточни, че въпросните постройки ще бъдат разположени на територията на инфекциозните клиники, като във всяка една от тях ще има между 30 и 50 легла. „Нови 30-40 легла ще разкрием в допълнителни сектор, който подготвяме на мястото на административната част”, каза проф. Джамбазов.

Той подчерта, че за да бъде достатъчно комфортно едно лечение е нужно да има достатъчно медицински персонал, който може да го осигури. Но в момента цялата система, във всичките й звена, страда от липса на кадри.

„За съжаление персоналът никъде не е достатъчен. А наличният е доста уморен. Заради натиска върху системата и усложнената ситуация не можем да планираме всичко, което се случва. Затова и излязохме с апел към медиите вчера. Апелираме за позитивизъм, разбиране и подкрепа на колегите, които са на първа линия”, каза още директорът на най-голямата болница у нас.

Споделете ни във:

6 коментара за “УМБАЛ „Св. Георги” планира да строи нови сгради на територията на инфекциозните клиники

 1. Като останат ПРАЗНИ, РАЗБИРА СЕ -поради липса на Лечители, и на Лечение каквото и да било- “планираните с позитивизАм” 30-тина легла лесно ще се заместят с 60-тина СЛОТ МАШИНИ за радост и удо’л’творение на инфектираните, които да забогатеят, отивайки си от поя грешен свят…

  Егати ПОЗИТИВИЗамо!

 2. Каквото го няма планирано в Градоустройствения План хич не го пробутвайте като “ПЛАНИРАНО”
  (Те аслъ по Джендем Тепе откъм север и откъм юг каквито мощняци се се разбесняли, каквито ЧИФЛИЦИ дигат, майно льо!)

  1. Върху евтина -даже безплатна- квадратура всяка Агитка Частници и Частнички предпочита да “облагородява” и доразвива и да инициира и да инвестирВа за печалбичка =фместо да иде да си купи имот в урегулирания Град…

   1. Професори, доценти, декани, академици БАНда и РЕКТОРя идват и си отиват – не мож’ се размина!
    АМА ЗАГРАБЕНОТО ОСТАВА!
    Завинаги!
    (“Имал бил …готовност” милият: само дето ЛЕЧИТЕЛИ НеМА, ОТИ ЛЕЧЕНИЕ = НИКАКВО, И НЕ СЕ ЗАДАВА! Леглата не лекуват неизлеч1имия Вирус, хич недейте да хитрувате, МУТРувате и клептирате! Нито педя!)

   1. Властелините и професорЯта идват и си отиват, ала
    “ВРЕМЯНКИТЕ” оставаЮт!
    Завинаги!
    Безплатно незаконно заграбена МОЯ / ТВОЯ / НАРОДНА квадратура – за каква “цел”? Лечебна?
    Да не лъжеш?
    КАК ТОЧНО “ЛЕКУВАШ” БЕ ПРОФЕСОРЕ?
    Имал бил “готовност” милият …за ДАЛАВЕРАТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.