Удължаването на концесията на картинг писта Лаута отново влиза в ОбС, без клауза за прекратяване

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини Разследване

Местният парламент отново ще гласува предложението за удължаване на концесията на картинг писта Лаута с 80 месеца на предколедната сесия идния вторник.

Припомняме, че срокът на договора между общината и инвеститора в съоръжението „Делта Карт” изтича през април 2022г., а на предната заседание на Общински съвет точката отпадна заради изненадващото предложение на Атанас Узунов да се направят корекции по документацията. Той поиска в договора за удължаването на концесията да бъде добавена клауза, според която общината може да го прекрати едностранно, ако от УЕФА имат изисквания за изграждане на многоетажен паркинг за нуждите на стадион Локомотив.

В последствие и концесионерите от „Делта Карт”, а и инвестиционният контрол по проекта за реконструкция на стадион Локомотив в лицето на Костадин Язов излязоха с позиции, че двата обекта нямат нищо общо- става въпрос за съвсем различни УПИ-та.

В крайна сметка за сесията във вторник е внесено предложение за удължаване на концесията с идентично съдържание на отложеното от предното заседания, но с приложени становища на зам.-кмета Тодор Чонов, директора на дирекция „Правно-нормативно обслужване Елена Кинаева и на Костадин Язов, които потвърждават, че картинг писта Лаута не попада в обхвата на стадион Локомотив.

„ Във връзка със становището на зам.-кмет „Строителство и инвестиции”, че имотът, предмет на концесията, не попада в обхвата на спортно съоръжение „Стадион Локомотив” считам, че не е необходимо разширяването на основанията за прекратяване, налични към момента в договора за концесия”, се казва в становището на Чонов и Кинаева. Същото подчертава и Костадин Язов.

Споделете ни във:

1 thought on “Удължаването на концесията на картинг писта Лаута отново влиза в ОбС, без клауза за прекратяване

  1. Има по-важни опасности пред Града, проверете каква комунистическа привилегия за Ценните КАЛИНКИ (безценните! крадливите!) НАД населението -сякаш Първа Класа- се гласи да си само-гласува СелСъветът във вторник на следващото ешмедеме.
    Ето ЛИНК:
    https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/predlagat-evtini-jilishta-na-shefove-na-obshtinski-firmi-v-plovdiv
    Отбелязваме Факта ТУК за да застане като врязан в мрамора на Града… От Първа Страница МАРИЦА свали сведението светкавично още съшия следобед, да не би да се разчуе, та да разБУНТува простолюдието. (Но с Търсачка „предлагат евтини“ излиза)
    Мандати идват и си отиват безславно, ала Имотите на Крадците за поколенията ОСТАВАТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.