Удостоиха ПФК Локомотив с Почетен знак на Пловдив

Актуално Градът Новини Спортен Пловдив

Общински съвет – Пловдив даде на ПФК Локомотив терен от 49 дка в район Тракия, като гласува безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Предложението бе прието с 43 гласа „За“, двама „Въздържал се“ и нито един глас „Против“. Въздържалите се са Веселина Александрова и Йордан Иванов от ДБ.

Точката влезе за разглеждане от извънреден порядък по предложение на зам.-кмета  Георги Титюков. Въпреки че сесията е затворена за граждани, заради извънредната обстановка в злата присъстваха част от представителите на юношите на Локо, а на въпрос на Под тепето защо са допуснати, бе отговорено, че са поканени специално.

Днешното решение дава право на клуба да не плаща нищо за парцела, на който се предвижда да бъде изградена тренировъчна база и школа на отбора. От материалите става ясно, че проектът е 6,35 млн. лева и трябва да бъде завършен до 7 години.

Проектът за тренировъчна база на ДЮШ на Локомотив ще се осъществява на 3 етапа. Според инвестиционния план през първите две години ще се направи подход от ул.  „Съединение”, ще се изградят 3 игрища и половина система за поддръжката им. На втора фаза предстои строителството на сградата с школата и съблекалните, осветлението за терените, трибуна за 400 зрители със козирка. В последния ще се извърши изграждането на четвърто игрище и лекоатлетическа писта. След три десетилетия сградите върху парцела ще станат собственост на Община Пловдив.

Съветниците в залата благодариха на отбора за приятните градски емоции в последните месеци и удостоиха ПФК Локомотив с Почетен знак на Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.