АктуалноГрадътНовини

Учениците от Душото ще бъдат преместени за кратко

Те ще учат в бившето ОУ „Георги Бенковски“ и СУ „Климент Охридски“ 

Ремонтът на изгорелия покрив ще приключи до края на месеца, съобщиха от общината 

Учебната година в едно от най-популярните училища в града ОУ „Душо Хаджидеков“ ще започне в две други сгради в централната градска част.

Целият покрив на Душото гори (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Решено е общо 9 паралелки от 3, 4 и 5 клас да бъдат преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“. Това е сградата на бившето ОУ „Георги Бенковски“. Останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще започнат занятия в СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“№5, съобщиха от Община Пловдив.

Според първоначалния план за действие това ще е така до края на месеца, когато се очаква ремонтът на сградата да приключи.

Както Под тепето ви съобщи разчистването на отломките на покрива, който горя, започна в началото на седмицата. Кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Пламен Райчев днес посетиха сградата на училището, пострадала при пожар преди седмица и инспектираха строителните дейности.

Работници вече са отстранили изгорелите отломки и са подготвили покривната плоча за полагане на хидроизолация и топлоизолация.

Имам уверението на фирмата-изпълнител на ремонта, че до края на месеца ще свършат своята работа и децата ще могат да се завърнат в класните стаи. Най-важното е, че няма жертви при пожара, ние като община ще свършим своята работа, за да може едно от най-популярните училища в града да функционира нормално“, заяви след огледа кметът Димитров.

По думите на Пламен Райчев предстои да се положи изолацията и да се покрие. Там, където има нарушена мазилка по таваните, тя ще бъде подменена, ще има пребоядисване на стените на класните стаи, които са засегнати от потушаването на пожара. Ще бъдат подмени и улуците по фасадата, увери Райчев.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина