Актуално

Ученици се превърнаха в приказни герои

„Празник в кутия“ превърна част от Капана в приказна сцена

Красиви момичета, предрешени в рокли оприличават герои от популярни детски приказки. Малвина, момичето със сините коси от популярния детски разказ „Златното ключе и приключенията на Буратино“ забавлява малчуганите, които прииждат в квартала на творческите индустрии със своите родители. Детски смях, песни и различни сцени се разиграват точно пред железарията в квартала, по инициатива на пловдивски ученици.

Идеята на проекта „Празник в кутия“ е да представи интересна и нетрадиционна за България улична куклено-театрална форма, наречена „семеен театър“ в кутия. По уличките на Капана,  млади и атрактивни актьори от специалностите „Театрална кукла“, „Театрален, кино и телевизионен декор“ и „Актьорско майсторство за куклен театър“ от Националната гимназия по сценични и екранни изкуства и ученици от Търговската гимназия ще насочват посетителите към сценични кутии с декори и кукли. 

Кутиите се превърнат в мини сцена за кратки откъси от популярни приказки и позволява и най-младата публика да се забавлява с актьорските превъплъщения на пловдивските таланти. Всеки желаещ ще има възможност да се срещне с авторите и актьорите, които ще разкажат как са изработили конструкциите и куклите и какви техники използват, за да „съживят“ куклите.

„Празник в кутия“ ще бъде представен в няколко серии и локации: 11:00 – 11:30 ч.: ул. „Йоаким Груев“ и ул. „Хр. Дюкмеджиев“, 11:45 – 12:15 ч.: улици „Хр. Дюкмеджиев“ и ул. „Златарска“ и ъгълът на ул. „Златарска“ и ул. „Кръстевич“ от 12:30 до 13:00 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина