Търговия със Z тениски провокира отворено писмо до кмета

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Директорът на Чешкия център Дагмар Остранска: Ядосана съм, че на витрина в центъра на Пловдив се появиха символи, одобряващи руската окупация на Украйна

Витрина на магазин, с изложени тениски със знака на руската окупация в Украйна Z, провокира отворено писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров. Търговец продава такива дрехи в магазин срещу бившия Новотел, като открито пропагандира в полза на агресията на Русия. Реакцията не закъсня и първата знакова организация, базирана в столицата, се обърна към градоначалника с призив да намери средства и да предотврати тази проява на „руско съчувствие” към окупацията на Украйна.

Ето и цялото съдържание на Отвореното писмо, подписано от Дагмар Остранска вчера:

Уважаеми господин Димитров,

Обръщам се към Вас като директор на Чешкия център в София, най-старата действаща чуждестранна културна институция в България.

Пловдив е място, което олицетворява грижата за културното наследство и беше отбелязано на актуалната културна карта на Европа през 2019 г. като Европейска столица на културата, която се грижи за репутацията си на модерен град.

Затова съм ядосана, че на витрина в центъра на Пловдив се появиха символи, одобряващи руската окупация на Украйна (виж снимката от магазина, който се намира срещу Гранд Хотел Пловдив). За мен е немислимо в страна, която е членка на Европейския съюз, която се придържа към общите декларации за подкрепа на Украйна, която подкрепя и приема украински граждани, бягащи от руската агресия, тези символи на руската агресия да се появяват на обществени места .

Вярвам, че Вие, като кмет на град Пловдив, ще намерите средства да предотвратите тези прояви на „руско съчувствие“ към окупацията на Украйна.

Споделете ни във:

14 thoughts on “Търговия със Z тениски провокира отворено писмо до кмета

 1. О, свещена простота …..
  Ми направо да премахнат буквата „Z“ да не съществува никъде, защото поредния улигофрен, вижда конспирация на всякъде! Смените и на Зоро, знака …..
  Тъп, по – тъп, най – тъп

 2. бегекочината и непоръбените рушлямисти в нея хахахах смрад и черен хайвер от белуга

 3. Там са гнусни руцафилски мутри, нагли, престъпни лизачи на путевата чурка. закривай бимбинестан и блатните орки на североизтока в нея!

 4. Абе яяяяяя, много ясно, че ще продават! Магазина е техен, има пазар – продават! Никъде и никой, от законова, па дори и от морална гледна точка в БГ няма правото да мрънка и казва и “ копче “ по темата! Да вървят в Чехия, в Украйна… където щат да заминават. Това е Пловдив, това е България и ще се съобразяват с нашите правила, порядки и закони. Нямат никакво основание да претендират и занимават институции с НЕЗАКОННИТЕ си прищявки и лични драми!

  1. Никакъв лорд не си, а чиста утрепка. Лордовете са в Англия, не в Русия – там са алкохолните петна.

  2. „това е България и ще се съобразяват с нашите правила, порядки и закони“ – да, и нашите ПРАВИЛА, ПОРЯДКИ И ЗАКОНИ сочат, че България е против руската агресия в Украйна.

   1. тва па кой ти го каза,мноси се объркала нещо,всеки персонално си решава ма къде беше кога американците сриваха държави ,не та чух да мяукаш

 5. „Пловдив е място, което олицетворява грижата за културното наследство и беше отбелязано на актуалната културна карта на Европа през 2019 г. като Европейска столица на културата, която се грижи за репутацията си на модерен град.“
  Абсолютно невярно, някога беше . Сега е развъдник на необразовани цигани и чалгари от високопланинските села и околните села.

  1. нямаше смрадлви жапанки, потни мишници и найлонови потници, и диагоналки нямаше! каза:

   остави циганите, напълни се с помаци и ахмаци от кюшета без GPS на картата, профани и неуки дебили веят потни жапанки и смрадливи найлонови потници,,селска чума са си,,, гламави са

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.