АктуалноБизнесГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Транспортни проблеми за новата учебна година в Пловдив

Превозвачите, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, искат да се запазят летните разписания и след 15 септември

Лятно разписание на автобусите, обслужващи масовия градски транспорт в Пловдив, e със срок на действие до 14 септември. От управата на града Обещаха повече градски автобуси в Пловдив от 15 септември, като от 193 броя сега броят им да се възстанови на 228. За координиране на действията във вторник се състоя среща в Община Пловдив с шефовете на транспортните компании. Новините от нея обаче не са добри.

Въпреки, че всички превозвачи изрично са предупредени от Община Пловдив да имат готовност да осигурят повече автобуси и стриктно да спазват разписанията още през август, на работната среща те са заявили, че желаят летните разписания да останат в сила и след 15-ти т. м. Превозвачите  твърдят, че нямат достатъчно шофьори и това е най-големият проблем. Вторият е силно натоварения трафик.

От Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ коментираха, че решението за графика е на местния парламент и те не могат да вземат отношение по него.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Здравейте
    Искам да използвам тази възможност, за да рекламирам нашето кредитно предложение за тези, които се нуждаят от спешна финансова помощ. Като кредитен консултант, ние сме готови да финансираме инвестиционни проекти под формата на „Облекчени кредити“
    Предоставяме заеми както на частни, така и на корпоративни лица с много нисък лихвен процент от 3% годишно. Каквито и да са вашите обстоятелства, самостоятелно заето лице, пенсионер, имате лош кредитен рейтинг, ние можем да ви помогнем. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас днес за повече информация.
    Свържете се с нас на: [email protected]
    Благодаря ти.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина