Актуално

Таря повика дъжд със сълзи на Античния

Рок кралицата показа ново лице – на класически ангел
Таря бърше сълзи на сцената
Таря бърше сълзи на сцената
Реки от сълзи се изляха от ярките очи на скандинавската рок кралица Таря Турунен миналата нощ на Античния. Финландската емоция изригна заради 4000 екзалтирани фена, които крещяха „Обичаме те“ край древната сцена. Сълзите на Таря повикаха дъжд, който намокри до кости почитателите й. Нито един от тях не напусна театъра, уплашен от природния каприз – мокрите бузи на мегазвездата бяха по-силни от мокрите гърбове. Невероятни сте. Накарахте ме да заплача, при това два пъти, още на първата песен, призна Турунен. И както обеща, направи магия. Всички очакваха да чуят и видят рок машината от Найтуиш в действие. А видяха новото лице на Таря- класически ангел. И бяха като хипнотизирани. Тя се поклони пред музикантите от пловдивската филхармония, диригента Левон Манукян и машината на барабаните Майк Терана точно в 20.30ч. в снежно бяла рокля, бели обувки на висок ток, красиво колие, с хваната коса. Нямаше черни кожени доспехи, метални накити, пуснати буйни коси. Бе като оперна дива, а не рок тигрица. И демонстрира благ нрав на сцената. Пусна глас и очаквания като рок концерт се превърна в класически спектакъл. 4000 напълниха Античния за концерта на Турунен
4000 напълниха Античния за концерта на Турунен
Майк Терана
Майк Терана
Мокрите очи на Таря извикаха дъжда
Мокрите очи на Таря извикаха дъжда
Image title
Рок кралицата като оперна дива
Рок кралицата като оперна дива
Image title
Image title
Image title
Черната Таря
Черната Таря
Image title
Дъждът не уплаши феновете
Дъждът не уплаши феновете
Диригентът Левон Манукян
Диригентът Левон Манукян

Във втората част Турунен показа по-хард визия, но отново подчинена на класиката. Излезе със стилна черна рокля и подхвана свои парчета, но в аранжимент като за филхармония. Само Майк Терана от време на време се отнасяше и блъскаше барабаните като за концерт на Рейдж. Опа, обърках нотната тетрадка, извиняваше се на диригента Терана. Това естествено бе търсен ефект по сценарии, тъй като шоуто бе на световно ниво и всеки детайл бе старателно следван от музикантите.
Спектакълът „Бюти енд дъ бийт” продължи до 23ч., а публиката не искаше да пуска любимката си. Тя се отблагодари на невероятните 4 хиляди зрители с няколко биса- все парчета на Найтуиш. За финал обаче изпълни песен от самостоятелния си албум.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина