Актуално

Стотина души с лицева пареза заради Любен Дилов-син

Бившият депутат представи “Хуйку” с двучасово one-man show в клуб Петното

Любен Дилов-син с чаша малцово уиски и цигара на сцената в Петното
Любен Дилов-син с чаша малцово уиски и цигара на сцената в Петното
За спешна нужда от лицев хирург изреваха над 100 почитатели на изящното слово и брилянтния хумор в клуб Петното миналата нощ. Болезнена пареза в областта на устата получиха клетниците, застинали в широки усмивки благодарение на острия ум и език на Любен Дилов-син. Бившият депутат откри ежеседмичните литературни срещи в заведението Spirt&Spirit с представянето на новата си творба с фалически- закачливото заглавие “Хуйку”. Интелектуалецът направи неописуемо one-man show на сцената в Петното, а на моменти домакинът Александър Секулов се чудеше дали да не вика Бърза помощ заради страховитите конвулсии и на гостите. Хората едва успяваха да си поемат въздух след поредния бисер на Дилов. Преживяването си беше екстремно. Като скачане с бънджи, ама без ластик. На моменти ни минаваха самоубийствени мисли, тъй като смехът стана болезнен. Дори с мрачни мисли за международното положение, глобалното затопляне, Перла и бъдещите творчески планове на Кондьо не успяхме да скрием усмивките и да станем сериозни, кикотеха се студенти край бара в клуба.   
Литературата не е умряла. Просто така си мирише, беше едно от откровенията на  Дилов-син.”Хуйку” е опит за отговор на един италиански речник, в който срещу думата bulgara е написано – тъп, сив, суров. Приказките, събрани в изданието са натуралистични, поднесени с доза вулгарност, но в рамки, разясни авторът. И подхвана притча за френската любов по български, вдъхновена от шедьовъра на Педро Алмодовар “Говори с нея”. Клиника. Момиче в кома. До нея скръбно кърши пръсти любимия й, а санитарка я подмива със спиртен разтвор. В мига, в който медицинското пешкирче минава през венериния хълм на дамата върху болничното легло, апаратът над него долавя сърдечен трепет. Санитарката предлага на момчето да направи френска любов на жената на сърцето си, пък белким стане чудо и девойчето се пробуди. Младежът видимо изнервен приема, в името на любовта. Санитарката дърпа параван, отива в стаята си, но се стъписва от страховития равен звук на апарата, измерващ ударите на сърцето на пациентката. Втурва се през глава в болничната стая и вижда правата линия на екрана, а момчето вдига ципа си и с неудобство отбелязва “Ами май се задави”.Image title

Постарал съм се в “Хуйку” да няма необидена нация освен българската. Джепето например е марксист и първо издялкал маймуна, а от нея – Пинокио. Доказах, че Омир наистина е бил сляп, защото е описал красива гъркиня, допълни Дилов. После нахвърли свежи мисли за живота, литературата, любовта, поощрен от въпросите на гостите. Особен акцент сложи на чалгата и политиката и най-вече чалгата в политиката. Каза, че Азис се прави на педал, за да забравим, че е циганин. Но допълни сериозно, че го намира за талантлив. После словесно отскочи до братска Македония, като изрази съмнения, че ако държавниците й продължават така да се вторачват в историята, скоро страната ще остане без география. От политическата кухня  и 4-годишното си приключение в миналия парламент Дилов си спомни култова случка с участието на пловдивския депутат Павел Шопов, който реагирал остро на идеята Държавен вестник да бъде качен в интернет. Атакистът бесен размахал пръст в пленарна зала и възроптал, че е недопустимо така важното издание да бъде дадено на американска фирма, визирайки световната мрежа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина