Стартира подписка за възстановяване на паркоместата в района на РТЦ Пловдив

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Живущите и работещите правоимащи искат публично обяснение за причините на забраната за паркиране на ул. “Княз Ал. Дондуков-Корсаков” и ул. “Найден Геров”

Живущи и работещи в района на Радиотелевизионен Център Пловдив стартираха събирането на подписи за възстановяване на паркоместата в зоната. Те подготвят колективна молба до кмета на район Централен в отговор на решението на администрацията на голяма община да забрани паркирането на две улици край РТЦ- „Княз Ал. Дондуков-Корсаков” и „Найден Геров”. След него местата за паркиране бяха намалени с над 60 процента.

Ето какво се казва в колективната молба:

Ние, живущите и работещи в района на РТЦ Пловдив, молим:

  1. Да ни бъде дадено публично обяснение за причините на забраната за паркиране на ул. Княз Ал. Дондуков-Корсаков и ул. Найден Геров
  2. Броя на паркоместата в района на РТЦ да бъде увеличен и приведен в съответствие с количеството издадени пропуски с право за паркиране.

Правоимащите настояват общината да преразгледа решението си и да възстанови стария ред на паркиране в района.

 

 

 

 

 

 

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Стартира подписка за възстановяване на паркоместата в района на РТЦ Пловдив

  1. Няма разумно обяснение. И преди режимът беше разрешителен. Да забраняваш паркирането днес тук, утре там, без да предлагаш алтернатива като подземни и многоетажни паркинги, да прибираш пари за паркиране край блоковете в комплексите извън центъра, да разрешаваш строителство без осигурени паркоместа или гаражи, това си е гавра с хората, от чиито данъци се храниш.

  2. Най- добре вътре в телевизията да ги паркирате бастуни селски каза:

    Ганьо си иска бангията до гъза, няма сила, която да го накара да повърви 50 метра повече.

    1. Точно ли пък жителите на центъра на Пловдив са най-големите селски бастуни!? 🙂 Не са 50 метра. Плащаш целодневно “синя зона” или паркираш отвъд нея – това са алтернативите. Демонстрирате впечатляваща осведоменост по въпроса и култура на изказванията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.