Актуално

Стартира нова платформа за документален, социален и политически „Театър на отговорността“

Теодор Караколев

С четири гостуващи представления, театрална работилница и семинар стартира дейностите си новосформираният „Театър на отговорността“. Независимата платформа има мисия да създаде мрежа от артисти и организации, обединени около идеите за социално ангажиран театър. Това ще се случва през различните сценични форми – конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др.

За първите събития са ангажирани 4 пространства – зала „Компас”- ректорат на ПУ „Паисий Хилендарски”, “ZOOM” зоната на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов”, Куклено- драматичен театър „ХЕНД”, Клуб „Петното на Роршах”- „Посткуллтурна сцена”. Подготвени са 4 спектакъла. Откриването е на 3 октомври от 19 часа в Zoom зоната на Драматичния театър с „Безсъщност“ с режисьор Борис Зафиров. На следващия ден предстои представлението „Мир вам“ на документалния театър Vox Populi от режисьор Неда Соколовска. На 5 октомври ще се играе „Премълчаното разказано“ на Възкресия Вихърова от НБУ, а на 6 октомври – „Лоши деца“ с режисьор Благой Бойчев от Театър „Реплика“. В програмата са включени също семинар и работилница на социални теми.

Платформата има за цел да инициира ежегодни, театрални форуми включващи гастроли, работилници, лекции и дискусии; продуциране на представления; иницииране на международни партньорства между артистични и социални организации, разказват организаторите.

Подробности четете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина