Срещу близо 300 хиляди лева преработват проекта за стадион „Христо Ботев“

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини
стадион "Христо Ботев"

До седмица се очаква да има окончателна яснота кои точно дейности ще могат да бъдат извършени в първия етап от строежа и реконструкцията на „Христо Ботев“. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след традиционната оперативка с проектанта на стадиона арх. Георги Савов.

Архитектът е представил през зам.-кмета количествената сметка за първия етап на ремонта по преработките на проекта за спортното съоръжение. Тя е предадена на строителя, който до седмица трябва да я остойности и със сметката ще бъдат запознати феновете на клуба и всички заинтересовани пловдивчани.

„Преработването на проекта се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация. Същевременно ще даде възможност на следващи етапи проектът да бъде изпълняван и въвеждан в експлоатация до пълното му реализиране“, поясни арх. Савов.

Заместник-кметът Райчев коментира, че вече има яснота колко ще са останалите допълнителни средства, които трябват за стадиона на жълто-черните.

„Запознахме се с офертите за седалки на стадиона, които отговарят на изискванията за лицензиране и е ясно, че за 18 777 седалки ще са необходими 2 милиона лева. Теренът на стадиона ще струва 90 хиляди лева, а още 294 хиляди са необходими за преработване на проекта“, заяви Райчев.

Още на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив ще бъде внесена докладна записка, с която ще бъде предложено на съветниците да гласуват отпускане на необходимите 2,4 милиона лева за стадион „Христо Ботев“.  На същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор Локомотив. Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Срещу близо 300 хиляди лева преработват проекта за стадион „Христо Ботев“

  1. До кога Общината ни ще налива милиони в двата частни футболни клуба? Те ли са най-важни за града ни и за жителите му?

  2. Нямам нищо против да се строи стадион на който и да е спортен клуб в града. Даже адмирирам. Но когато се прави нещо, то трябва да се прави с мисъл за бъдещето. Не само да се обслужват интересите на една група от привърженици, които романтично гледат към миналото и славата на Колежа. Признавам си, че аз също съм имала много хубави моменти на това място. НО изграждането на стадион в центъпа на града и пълно безумие! Това е против градоустройствените правила на всяка една държава в света. Противоречи на всякаква логика. И без това Общината отпуска средствата, защо трябваше да се изгражда отново там. Там е място за един голям и хубав парк, който да поема праха от натоварения бул. Източен. А мястото на спортните съоръжения е в покрайнините на града. Където няма да пречат на трафика със струпванията на хора.
    Представете си сега с това движение да има и футболен мач, заради който булеварда ще бъде отцепен от ВСИ до кръговото със 6-ти септември. Дали ще е готино?
    Ами шумът? Паркирането? Пълно безумие. Защото преди 7-8 години, когато стадионът спря да фукционира трафикът не беше точно такъв, какъвто е сега. Защо никой журналист или обществеността не задава въпроса „защо го строите отново там?!“

  3. 294 000 лева за преработка на проект?!А колко струва действащия проект?Милион,два?На какво мирише това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.