АктуалноВластГласовеМненияНовини

След публикация в Под тепето, вдигнаха боклука в Гълъбово

Забавянето е заради технически проблем, съобщиха от Община Куклен 

Счупен камион на сметосъбиращата фирма е причината родопското село Гълъбово да се зарине с отпадъци, това стана ясно от отговора на Община Куклен.

Припомняме, че във вторник в редакцията на Под тепето постъпиха няколко сигнала от жители с оплакване, че боклукът не е извозен повече от 10 дни.

Гълъбово смърди от камари с отпадъци – СНИМКИ

По този повод потърсихме кметът на Община Куклен Мария Белчева, която коментира, че информацията е спекулативна.

На страницата на администрацията в социалната мрежа е публикувано съобщение през миналата седмица, че има технически проблем и графикът на сметосъбиране в общината ще се забави, разказа кметицата.

На уточняващ въпрос какъв е проблемът, стана ясно, че единственият камион на фирмата е повреден и е на ремонт.

В интерес на истината в горепубликуваната обява пише, че забавянето е за град Куклен, което е различно като териториален обхват от Община Куклен.

Освен това, според статистическите данни в общината живеят постоянно регистрирани 6 612 души, които за никого не е тайна, че през летния сезон достигат около 10 000 заради вилните зони в родопските села. Това е факт от много години и би трябвало да намери отражение в планирането на сметоизвозването.

Хората, които ни изпратиха сигналите са категорични, че снимките са направени в периода от неделя до вторник сутринта, включително. Както и че боклука в селото не е бил вдиган от 19-ти август.

Датата на обявлението в страницата на Община Куклен за забавяне е 24 август.

Тази сутрин камарите с боклуци, които ви показахме са били извозени.

Ако ще се чисти всеки път след сигнал, ние се ангажираме да снимаме всяка седмица, заявиха жители на селото, които от години се жалват по проблема.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина