Слави Трифонов: Личността на премиера не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
Вяра Трифонова

Казвам се Вяра Трифонова и не съм ваша дъщеря. Гледам ви в очите и сега ви питам – готови ли сте за това, което идва заедно с цялата отговорност и всички задължения като за първа политическа сила?’’

Повече от час и половина студенти изпитваха Слави в Пловдив – ВИДЕО

Личността на премиера трябва да няма нищо общо с Бойко Борисов. Това заяви Слави Трифонов в Пловдив в отговор на въпрос на журналист, който бе влязъл на срещата на лидера на ИТН със студентска книжка. Трифонов отказа да назове име.

Репортер на софийска телевизия успя да зададе въпроса на първата предизборна среща на шоумена със студенти в града под тепетата, която се предаваше на живо на официалната страница на Трифонов във Facebook и по телевизия 7/8, но медии не бяха допуснати.

“Влязох със студентска книжка“, обяви младежът и попита има ли личност около, която партия “Има такъв народ” да се е обединила за премиер, каква трябва да бъде тя и има ли име.

“Личността на премиера не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов”, повтори Слави Трифонов, като преди това подхвърли на репортера, че е минал метър.

След като студентът-журналист настоя за подробности, лидерът на ИТН му каза да си представи “човек, които има подходящото висше образование, квалификация, ерудиция, опит и няма нищо общо с предишния премиер”.

Въпреки настояването, Трифонов отказа да назове конкретно име, с аргумента, че не е дошъл моментът и ще го направи, когато има резултати от изборите.

На микрофона излезе крехка девойка, която гордо заяви: Казвам се Вяра Трифонова и не съм ваша дъщеря!

“Питам, предвид проучванията, гледам ви в очите. Готови ли сте партия ИТН да бъдете първа политическа сила в следващия Парламент? Готови ли сте за това, което идва заедно с цялата тази отговорност и с всички тези задължения, които идват като за първа политическа сила?” –  улучи право в целта първокурсничката по Право в ПУ.

“Сега, г-це Трифонова, която не стe моя дъщеря, за съжаление, бих могъл да ви отговоря с всички метафори, които ми хрумнаха, докато ви слушах. Как е възможно да ви кажа “не” ?!

Мога да кажа, че когато започнахме да правим предаване всеки ден, аз го знаех 3 години по-рано, че сме готови. Отговорът е да, готови сме с пълното политическо съзнание”, заяви Трифонов пред студентите в зала С.И.Л.А.

Госпожицата обаче продължи: Искам за момент да си представите как говорите на хора, които са излъгани от такива като царя СДС, ГЕРБ и други. Какво бихте казали на онези, които са ги лъгали много? Мисълта ми е не как да продадете вашия политически продукт, а какво бихте казали на онези, които са уморени вече да вярват? Казвам вярват – това ми е важен глагол.“

Слави: “Има хора, които вярват и в извънземни, които идват и говорят с тях, обсъждат си разни неща. Аз, скъпа моя г-це Трифонава, се опирам на логика и доказателства. На гравитацията не и пука дали вярвам в нея, тя си действа. Как да ти обясня? Това е като в любовта. Ти вярваш, че човека, в който си влюбен, има качества и една сутрин се събуждаш, поглеждаш го и си казваш ”ъ, вампир”. Същото е и с един политически субект.

Бих казал на всеки човек да се уповава на факти, на резултати, а не на вярата си.

Ние не знаем какво си мисли Юсейн Болт, докато бяга. Може да му е тъпо, може да има разстройство, може да го е зарязала жена му… Ние не знаем, но виждаме резултата и затова го награждаваме.

Точно затова сме излъгани, защото вярваме. Ако не вярваме, а гледаме резултати, няма как да бъдем излъгани!”

Благодаря ви! Надявам се никога да не се влюбя в партия! – заключи Вяра.

„‘Трифонова, това не е политическа партия. Това е група от хора, с които гледаме в една посока. Ако трябваше да правя политическа партия, щях да съм толкова отвратен, че щях да повърна и да продължа да си правя песните“, репликира я Трифонов.

Слави се стараеше да се поинтересува от личната история на всеки застанал зад микрофона, за да го попита нещо.  Той върна въпрос към г-цата, която не е негова дъщеря, като я помоли да каже защо е избрала да учи в ПУ, след като е имала възможност да се обучава в чужбина. Вяра първо каза, че е зодия овен, а след това си призна.

“Вярвам, че човек, които вярва, в това което прави и е упорит, следва целите си – ще успее навсякъде, а най-хубаво е да го прави там, където се е родил.”

Повече от час и половина студентите изпитваха Слави.

В края на срещата той се провикна към трибуните:

“Трифонова, ела да те питам коя е майка ти.’’

Присъствали на събитието разказаха, че след това той си е тръгнал веднага.

Младежите споделиха, че е имало твърде много охрана, освен полицията пред С.И.Л.А.

Проверява ли са чантите им на влизане в залата и са ги карали да изключат телефоните, като изрично са били предупредени, че нямат право да записват, нито да правят снимки. Трябвало е да свалят и капачките от бутилките си с минерална вода, за да бъдат допуснати вътре.

В залата успя да влезе и един дванадесетокласник, а по-късно и някои родители, дошли само, за да видят лицето от екрана.

Присъстващите твърдяха, че са имали още много въпроси.

Има студенти от София и такива, които учат в чужбина, на срещата със Слави Трифонов в Пловдив

Всички посетители бяха с маски, а към публиката е имало постоянно насочени две камери.

Студентите задаваха и политнекоректни, и провокативни въпроси на Слави Трифонов. Питаха го защо не иска да е в НС, защо ИТН е обвита в мистериозност, какво ще направи срещу опитите на Северна Македония да манипулира историята ни, защо е против по-близки отношения на страната с Русия, остава и му време да прави музика и много други. Лидерът на ИТН отговори почти на всеки, а на по-конкретните питания остави отговорите за след изборите.

Няколко от студентите споделиха за проблемите, които имат във ВУЗ-овете у нас. /очаквайте продължение по темата/.

Споделете ни във:

9 thoughts on “Слави Трифонов: Личността на премиера не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов

 1. Бовия Цар е " докаран" вече...чакаме каляските с калинките и лизачите им! каза:

  Мръсната маймуна доганова пак при младите ходи да им разбърква и без това разбърканите мозъци с лъжите и манипулациите си… тая гад мръсна не трябва да бъде допускан до младите!

 2. Лидерът на ИТН му каза да си представи “човек, които има подходящото висше образование, квалификация, ерудиция, опит и няма нищо общо с предишния премиер”.И кой ще бъде този човек ще прецени Слави.С всичкото негово(на Слави) „образование, квалификация, ерудиция, опит“ в областта на какво по-точно?Това събиране прилича на самоэадоволяване пред публика.

 3. Изключително грозно говорене от Слави. Това показват фактите, както казва той и резултатът, ако управлява той ще е плачевен и трагичен.

  1. Да, благодарим за съвета, така и ще сторим.

   След като три мандата все ни оправяше РежимътБоБоТРИ…

   1. Като ви е толкова акъла гласувайте.Сега е ред на слави джипков бибитков,предишния ви беше малко!

  1. Кого кълнеш анонимно мари, студентите ли или само студентките? Или половин България гласувала „ЗА“ ГЕРБ?

 4. ГЕРБавият „пловдивски“ МУТРОполит’ик Герголюб Баретов ето защо няма начин да харесва ИТН:

  „…Бих казал на всеки човек да се уповава на факти, на резултати, а не на вярата си…“
  „…Точно за това сме излъгани, защото вярваме. Ако не вярваме, а гледаме резултати, няма как да бъдем излъгани!”

  Добре представен репортаж, отново. Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.