Ситуацията в града е под контрол след първия по-голям сняг

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Паднали клони в мразовитата сутрин

Ситуацията в града е  под контрол след първия по-сериозен сняг за сезона. До този момент няма данни за сериозни инциденти, причинени от снежната покривка и заледяването. Основните булеварди и улици са обработени.

На различни места в Пловдив има паднали клони и нанесени леки материални щети от тях. Такъв е примерът със скършен клон от снега на улица “Иван Вазов”. Той е паднал върху Тойота Ярис.

“Всички улици в Пловдив са почистени до асфалт. В 22:30 часа от базите на „Чистота“ и КМД излязоха 25 разпръсквача на сол, които обработиха всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците бяха пуснати и 36 снегорина. В 03:50 ч. разръсквачите направиха повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката успя да влезе въпреки паркираните автомобили”, съобщават от ОП „Чистота“.

От общинското предприятие информират също, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Температурите са паднали до минус 3 градуса.

От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения,  тротоари и пешеходни зони.

Очаква се понижението на температурите да продължи. ОП „Чистота“ остава в готовност да реагира в зависимост от актуалната ситуация.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.