Шоков скок на цената на пирожките

Актуално Живот Новини

Най-евтината закуска в Капана е на ръба на психологическата граница

Десетилетия наред най-сладко на място на Малката главна привлича пловдивчани и туристи от цялата страна. Неустоимите пловдивски пирожки – любими на няколко поколения, влязоха в престижния двуезичен гид за града под тепета Lost in Plovdiv и се прочуха и извън пределите на България.

Доскоро червеното магазинче на ъгъла бе единственото място, на което можеше да похапнеш за стотинки на бившата Узун чаршия и в Квартала на творческите индустрии.

От началото на седмицата, на пръв поглед застиналата във времето соцреликва, е принудена от галопиращата инфлация да изхвърли от обръщение стотинките. Вече не можеш да закусиш за дребни монети на мястото.

Преди близо 5 години пирожките държаха цена от 45 ст. през корона кризата стигнаха 60, м.г. скочиха и на 70, като в същото време мармалада и грамажа като цяло преживяха редукция, но пък цената се задържа така няколко месеца.

пирожка

От ден-два пристъпващите към гишето с ужас виждат цената от левче. Тя продължава и върху тавите с мекици. Така най-евтините закуски в Капана вече са на ръба на психологическата граница от 1 лев.

Баничките също са поскъпнали. За сметка на това изглеждат по-малки.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.