АктуалноВашите писмавашите снимкиГласовеИзпод тепетоНовини

Шофьор на автобус № 17 със системни нарушения

Пловдивчанин сигнализира за редица проблеми с конкретен водач на автобус от градски транспорт, който обслужва маршрутна линия №17. По думите на редовния пътник в това направление те съществуват от няколко месеца. Мъжът е писал до превозваческата фирма и е звънял многократно на телефоните ѝ, но жалбите му не са предизвикали желания резултат за подобряване на услугата.

Вижте разказа му:

„Шофьорът на автобус с номер РВ0678РТ по линия №17 не спира на спирка №385 – Марица 1 (север) – автобуса имаше пътници. Подадох сигнал, но никакъв отговор от компетентните органи. След няколко седмици пак проблемна ситуация – спря и каза, че няма да ходи до кв. „Прослав“ и на връщане след 10 мин. спря на отсрещната спирка и качи пътници. Какво значение има, че не си изпълнява курса до край?!

След няколко прозвънявания на телефона на ОП „ОКТ“ ме прехвърлиха към фирмата презвозвач, откъдето, явно диспечер, ми обясни, че ще му направи забележка.

След една седмица ситуацията се повтаря – пропуска спирка №385 и спира на следващата да остави пътници. Аз звъня във фирмата и те ми викат „колегата карал две линии“ и взеха да ми се обясняват как в този момент явно се е прибрал в гаража. Питат го „Джонка, защо си оставил човека на спирката“, а той се разпсува и вика „кажи, че съм спукал гума“…

Многократно се случва да подминава спирката и аз си подавам жалби по телефона и ми отговарят “ ще го глобим“ или „ще му направим забележка“.

Всички гореспоменати сигнали стават в интервала между 11;00 – 12:00 часа. По това време дори някой път въобще не идва и градски транспорт.

При последното ми качване тази сутрин си плащам билета и той вика „нямам билети, ще ми ги дадат след малко“, отговорих „добре“. Сядам си аз на седалката виждам билети до него, снимал съм ги.

На слизане му пожелавам приятен ден и казвам, че съм видял билетите, а той се развика и разпсува като каруцар. Вика „ти ли ми пускаш сигнали и снимаш, повече няма да те кача“.

Да добавя също, че пушеше в автобуса. Случвало се е, когато се кача, да препродава билети – личат си, че са смачкани и мръсни,“ завършва сигнала си Славей Василев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. И с номер 9 е същата ситуация Пв 42-60
   Като му направя забележка ,че пуши ,започва да вика да си хвана такси и ако е разбрал ,че се качвам на рейса нямало да спре на спирката !
   От Брезовско шосе до Тракия…не е спрял да говори по телефона ,освен когато се разкрещя на мен ,а от центъра до Тракия ( ядосан на мен ),не таксуваше и пътници !
   Домашният му любимец е винаги до него в автобуса!
   Правят си така ,защото нямат кадри и знаят че всичко е безнаказано !
   Съзнание няма …това е !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина