Решено: Апетитният имот на „В. Търново“ 7 отива на тезгяха

Актуално Власт Градът Новини

Търгът с тайно наддаване за половин декар до Цар-Симеоновата градина ще започне от малко под един милион лева, без ДДС

Ивайло Дернев, Таня Грозданова

Общинският съвет на Пловдив най-после успя да добута апетитния имот на ул. „Велико Търново“ 7 до продажба. 26 съветника от мнозинството гласуваха „За“, против бяха социалистите и ДБ, въздържа се цялата група на Съюз за Пловдив.

С днешното решение на местния парламент парцелът от над половин декар с три сгради в сърцето на града – непосредствено до Цар-Симеоновата градина, ще бъде продаден на таен търг. Наддаването ще започне от размера на пазарната оценка, която в случая 982 хил. лева без ДДС.

Дворното място с площ 508 кв. метра и построени три сгради – къща на три етажа с площ 152 кв. метра и две по-малки от по 50 квадрата е скатано току до охранявания вход на наричаната „Белия дом“ и по известна като Къщата на Дража Вълчева кооперация.

Сагата тече от 2016-а година насам, а екипът на Под тепето я проследи в журнастичиско разследване и редица публикации по темата. Опитахме се да проследи метаморфозите на имота в годините назад, стана ясно, че триетажна постройка на „Велико Търново“ 7 не фигурира и в нотариалния акт от 1976 година. Може да си припомните цялата история ТУК.

По време на дебата в зала днес председателя на групата съветници от ДБ Веселина Александрова попита:

„Какво се е променило от февруари 2022-ра, когато местния парламент реши да извади имота от Годишната програма за разпореждане.“

Отговор не получи.

Репортерска проверка на под тепето показа, че оценката на въпросния имот е скочила двойно за 4 години. И тогава и сега тя е възложена на един и същ лицензиран оценител, който изрично подчертава, че .

Сериозен инвеститорски интерес към имота имаше и през 2018 г., ще има и сега.

Документите за дарение на Докторската къща мистериозно изчезнали

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.