Ремонтът на детска градина ” Перуника” приключва, посреща 150 малчугани през септември

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Детска градина „Перуника” ще бъде завършена през септември. Тя ще посрещне нови шест групи- общо 150 деца. Предстои последна поръчка за оборудване на кухнята, която ще е на стойност 250 хиляди лева. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

„Доволен съм от видяното”, каза след днешната инспекция на място кметът Здравко Димитров. Той бе в компанията на заместника си Пламен Райчев, кметът на Централен Георги Стаменов и колегата му от Южен Костадин Язов.

Ремонтираната сграда на новата детска градина отговаря на всички съвременни изисквания. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е вътрешно, рекламно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация, на които ще се онагледяват уроците на децата. Те ще спортуват в закрит плувен басейн и ще тренират в нов физкултурен салон. В двора на детската градина са засадени широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и са поставени модерни детски съоръжения.

„ За следващата учебна година смятаме да отворим и детската градина на ул. „Богомил”. Там сме на финала и до два месеца дейностите ще приключат. Ще стартираме и още две детски градини- „Каменица” в Централен и „Зорница” в Южен. В момента вървят процедурите за избор на изпълнител към програмата към Министерството на образованието на пет нови детски градини и две училища. Три от тях са в процедура за избор на изпълнител, а идната седмица ще обявим още две- детски градини в Южен и Тракия”, обяви зам.-кметът Пламен Райчев.

Споделете ни във:

1 коментар за “Ремонтът на детска градина ” Перуника” приключва, посреща 150 малчугани през септември

  1. Какви наркотици взема този, който е избрал тези психаделични цветови комбинации. Неномарлно е това, ще побъркат децата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.