Разследваните превозвачи се канят да оставят частично Пловдив без градски транспорт

Актуално Градът Новини Под ножа Разследване
Разследваните превозвачи

Превозвачите, обвиняеми за извършване на документни измами в големи размери, се канят да оставят частично Пловдив без градски транспорт. Това се разбира от съобщение до медиите от пресслужбата на общината, откъдето анонсираха за среща с представители на фирмите, които обслужват линиите, в кметството утре.

“ Поводът е изявленията на някои от тях, че ще спрат да изпълняват ангажиментите си по договор и ще оставят частично Пловдив без градски транспорт. Целта е да се изясни ситуацията, за да може да се предприемат конкретни действия от страна на общината“, съобщават от администрацията.

Днес Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми собственици на транспортни фирми и общински служители за неправомерно усвояване на финансови средства от субсидии за градския транспорт. Веселин Дошков, собственик на “Хеброс бус% и Иван Чолаков- “Автотранс 2000” са привлечени като обвиняеми за извършване на документни измами в големи размери. Повдигнати са и обвинения по чл. 282 от Наказателния кодекс спрямо шефа на ОКТ Пламен Вълков, счетоводителката Лилия Пастърмаджиева и трети служител на община Пловдив, както и срещу А.Б., служител от община Асеновград, за престъпления по служба.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Разследваните превозвачи се канят да оставят частично Пловдив без градски транспорт

  1. А този дебелия първомайски крадец, защо не е обвинен! Той им е тартора! Той е боса на ОПГ то в градския транспорт!

  2. Неса усвоявали а присвоявсли десетки милиони! Сега е момента Дошков да си изпълни обещанието и да разкажр на разследващите на кой колко, кога, как и къде всеки мрсец им е носил пачките! Така ще сключи споразумение с прокураъуфата и ще се размине дамо с конфискация на имуществото и минималния срок от 10 години в затвора! Ще има и смекчени обстоятелство ако разкеже и за схемата на Тотев по която уножиха Гр. Транспорт и тролеите, които замениха с щъркели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.