Разкриват се денонощни лекарски кабинети в Пловдив

Актуално Градът Новини

Денонощни лекарски приемни кабинети ще бъдат разкрити в Пловдив, за да се облукчи работата на Инфекциозна клиника и хората да не чакат с часове за консултации и евентуално приемане. Това реши Медицинския щаб, по предложение на областния управител Дани Каназирева.

Кабинетите ще бъдат разкрити в УМБАЛ“ Каспела“ –тази вечер от 19 часа, Транспортна болница – четвъртък срещу петък в 00.00 часа. Същото решение е взето и за МБАЛ “Свети Мина“, но тук община Пловдив трябва да създаде организацията и да обяви кога най-скоро кабинетът ще заработи.

В денонощните кабинети на място специалистите ще преценят дали болният ще бъде хоспитализиран  или ще му бъде назначено домашно лечение.

„За мен това е  изключително важно решение, защото стотици са сигналите от хора със симптоми и  температура, повече от три дни, които  отиват в инфекциозна клиника и  чакат дълго време  на опашка, за да бъдат прегледани. За да не създадем хаос в здравеопазването, моля за отговорно поведение и  всеки да следва указанията на личния си лекар и едва тогава да потърси Спешна помощ или кабинетите“, коментира Каназирева

Тя обясни,  че тези кабинети ще бъдат още един филтър за консултиране на пациенти със съмнение за коронавирус .  Каназирева допълни, че  е получила пълна подкрепа от директорите на УМБАЛ “Каспела“ и Транспортна болница.

Медицинският щаб, също така, прие по предложение на директора на Спешна помощ – д-р  Димитър Христозов,   да бъде разкрит денонощен лекарски кабинет и в ДКЦ “Изток“ в Столипиново. Организацията и откриването му  е възложено на община Пловдив.

„По този начин на  жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

Тя отново припомни, че всеки граждани с притеснения и симптоми, първо трябва да се обади на личния си лекар и да следва  указанията му. При усложняване на състоянието болният  да търси Спешна помощ, която ще го транспортира до приемните кабинети, които ще бъдат разкрити в трите болници. Същият алгоритъм важи и за поставените под карантина лица.

Утре на Транспортна болница ще бъдат дарени  предпазни средства и областният управител ще се срещне с медиците и персонала на здравното заведение.

Споделете ни във:

3 коментара за “Разкриват се денонощни лекарски кабинети в Пловдив

  1. Аман от кака с тази “замислена” физиономия. Не е много умно да правиш лаборатория в Пловдив, за да докараш всички болни от цялата област тук… Но като имаме “визия” е друго…

  2. Да са живи и здрави лекарите на Пловдив. Умни и способни и нека те поемат управлението на Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.