Разбитият от джипове широк тротоар срещу Къщата с Медальона се превръща в градинка

Актуално Градът Евала Новини
Къщата с Медальона

300 кв.м зелена площ с няколко пейки и японски вишни, по този проект вече работят от кметство Централен

Разбитият от джипове широк тротоар, който се намира диагонално на емблематичната Къщата с Медальона на ъгъла на улица „Йоаким Груев“ и бул. „Шести септември“ се превръща в градинка. Новината съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, след като наш репортер го попита какво се случва там, виждайки багер, заграждения и строителни работници.

Под тепето многократно е писало за проблема с липсата на възможност за преминаване на пешеходци, идващи от Капана към Съдебната палата, както и невъзможността от там да мине жена с детска количка или инвалид. Дори близостта на ОД на МВР не спираше собствениците на мощни джипове да паркират години наред върху тротоара, който е тотално разбит от това.

Днес на мястото на бъдещата 300 кв. метра градинка с очите си видяхме как собствениците на тези коли гледаха накриво кмета Стаменов, заместника му Тошо Пашов и работниците.

„Много се извинявам на собствениците на коли, но децата са ми по-важни,“ коментира райкметът.

А инж. Пашов добави, че само няколко метра по нататък има огромен общински паркинг на мястото на бившия ТЕЛК.

„След смяна на подземната инфраструктура, тротоарът ще бъде изравнен и със сменена настилка. От ОП „Градини и паркове“ ще озеленят с туи и трева. Дори директорът Веселин Козарев предложи да се посадят японски вишни, за да си кореспондират с ябълковите дръвчета в съседство. Ще има пейки, а зелената зона ще бъде оградена, за да не може пак тротоарът да се превземе от колите,“ разказа Стаменов.

Цялата реконструкция ще е за 10 000 лева.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Разбитият от джипове широк тротоар срещу Къщата с Медальона се превръща в градинка

  1. Нещо свястно, нещо истинско, сред фишеците и въздуха под налягане (как без Ваятел, без „Фонтан с Ябълка“? Само питам!)

    1. Ваятелят тук може да се притече на помощ със скулптура в червен бакър на легендарния ПЛОВДИВСКИ ДОМАТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.