Актуално

Разбиха семеен наркокартел

Арестуваха турчина Махмуд и съпругата му с близо 4 килограма хероин

Белезници и за техен клиент


Силен семеен мини наркокартел разби полиция и прокуратура в Пловдив. При ръководена от Окръжна прокуратура полицейска операция са арестувани 45-годишният турски гражданин Махмуд Й. и съпругата му Мариела с близо 4 килограма висококачествен хероин в депото им. С белезници е окован и техен 37-годишен клиент- Сурай Д. на едро, който трябвало да купи, а после да разпространи 489,09 грама дрога.

На двамата съпрузи са повдигнати обвинения за държане, в съучастие, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – 3 427,34гр. хероин, както и за разпространение на високорискови наркотични вещества на 489,09 гр. хероин – престъпление по чл. 354а, ал.1, пр.1, вр. чл. 20, ал2 от НК, съобщават от прокуратурата.

Задържаните са част от канал за трафик и разпространение на хероин от Турция за България.  При извършените лични обиски и претърсвания са били иззети 489.09 грама хероин. Голямото количество дрога е открита в жилището на турския гражданин и съпругата му в София.

Тримата обвиняеми са  задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Предвиденото от закона наказание за престъпленията, вменени във вина на всеки един от обвиняемите е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина