АктуалноГрадътКултураМненияНовиниОбщина Пловдив

Работата по Небет тепе продължава, очаква се решение за оградата

Все още се очаква решение за оградата на Небет тепе и как следва да се процедира с нея. Към момента на сакралното за Пловдив място на върха на Трихълмието продължава да се работи. Това се разбра от отговор на кмета Костадин Димитров на въпрос на Под тепето относно двата ключови обекта- Небет тепе и Източна порта.

„С Източна порта остана да се работи основно в прилежащата територия около обекта. На Небет тепе дейностите още вървят. След като приключат комисия ще излезе със становище относно реализирането на проекта“, обясни Костадин Димитров.

Припомняме, че срокът за изпълнение на „По крепостните стени на Филипопол“ изтече официално в края на миналата година, но общината пое ангажимент пред управляващия орган да завърши проекта до пролетта и по-конкретно до края на април. Работата още продължава и не е ясно дали общината ще претърпи санкции за забавянето.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. В Бантустан е така : нямало разрешение, незаконна била, ненужна била и не била необходима…, но я има и ще бъде ограда – опасана гротеска над града. Позор

  2. Навсякъде има огради билетчета. Ето, наскоро бяхме в Древна Олимпия, оттам тръгна олимпийския огън. И милиционерът петканин да види, близичко е, има оградка и плащаш билетче, за да разгледаш камъни. Така е по света!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина