АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Проектират нова сграда на училище „Драган Манчов“ край Мол Пловдив

Като оптимистичен определи проектобюджета за 2022г. зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. Средствата за образование традиционно са най-много, но тази година бюджетът за системата е рекорден за Пловдив- 208 милиона лева. 70 процента от тези пари са издръжката на над 5 хиляди учители и помощен персонал в училища, градини и ясли.

“ Имаме спечелени и финансирани проекти за над 20 милиона, които са в различен етап на изпълнение. Основната ни задача е да намалим децата в блоковите градини, да осигурим повече места в детските градини и ясли, където в момента има малък недостиг, но гледайки в перспектива ни трябват повече места. Тази година ще проектираме поне една нова сграда, за да решим проблема с Математическата гимназия и училище „Драган Манчов“. По ефективното решение на въпроса е да изпроектариме нова сграда на „Драган Манчов“- има определен терен от миналата година в карето на Мол Пловдив. След което да разширим и да направим основен ремонт на Математическата гимназия“, анонсира Стефан Стоянов.

Той уточни, че в новия бюджет 9,5 милиона лева са предвидени за издръжка на детските градини, като общината съфинансира с 3,5 милиона лева разходите. Храноденът към момента е 4 лева за дете .

„И тази година продължава обновяването на дворните пространства в училищата и площадките в детските градини. Миналата година сме финансирали 14 училища и над 50 детски градини по тази програма“, добави Стефан Стоянов.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Всякое споменувание на чичовото стояновото е благодат, манна небесная за Града и за човечеството. (МентеSORRY -кис-кис, в 2022!)Сполайти, Иво, ХВАЛА!,

    Само да напомним на несменяемия болярин зинал за илионите, че там под носа му следва да се възстанови на гражданството прекрасна УЧИЛИЩНА сграда със салон и с жилище за Байчото – завзета от непотребния в 2022 РадиоТЦ. Нито им слуша радиоТочките някой, нито им гледа ТВ в епохата на Кабел и Интернет. Същото важи и за елегантния Граждански Клуб в Стил БауХауз. И никакви забрани за „тишина“ и спокойствие околовръст не са легитимни, стига сме минавали на пръсти, да се изнесат към царевиците, това е жив Град!

    При всички случаи неотложно да се махнат идиотските АНТЕНИ от скалата отгоре, ама го чисто. Някъде някой да вижда „антени“ по покривите за ди им лови „сигнала“? Я се събудете, знаем че сте на заплати, ама чак пък толкова…

    1. Името на архитекта, даже когато е само ландшафтен ландскейпър не може да бъде потулено както в инженеринга за Галерията на Гладстон.

      Жално е, че не си архитект, г-не, но не давай интервюта че „проектирВаш“ че и без туй с смешен

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина