Премахнаха незаконното строително скеле от тротоара на „Христо Г.Данов”

Актуално Градът Забравеният град Изпод тепето Новини
незаконното строително скеле

Организаторите на нерегламентирания ремонт на паметника на културата са успели да измажат фасадата му

Незаконно вдигнатото скеле на тротоара на „Христо Г.Данов” вече е премахнато. В четвъртък съобщихме за поредни нерегламентирани дейности върху фасадата на сграда паметник на културата на една от най-красивите улици в Пловдив.  В края на миналата седмица собственици къщата на №7 изненадаха днес съседите си, минувачите по една от най-красивите пловдивски улици и институциите със старта ремонт на сградата, без да разполагат с никакви документи за извършването на строителна дейност по имота си в самото сърце на града.

Незаконното скеле бе вдигнато в четвъртък

Всички институции реагираха своевременно и спряха нерегламентираните дейности. Предстои издаване на констативен акт, както и становище на инспектората към Министерството на културата какво е направено по фасадата и дали подлежи на санкция.

Със премахването на строителното скеле се вижда, че инвеститорите в нерегламентираните дейности са успели да измажат фасадата на сградата.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Премахнаха незаконното строително скеле от тротоара на „Христо Г.Данов”

  1. Но това е по-скоро изключение. Обикновено в Пловдив сме свикнали мазало да става при такива нераглементирани ремонти.

    Дано с времето да се правят все повече ремонти/реставрации, има нужда.
    Но е хубаво да са с разрешение от НИНКН, е и те могат да си забързат процедурите, де….

  2. Е тука няма чак такава голяма драма с реставрацията на фасадата за която иначе трябваше да чакат 6 месеца до една година за съгласуване единствената забележка е че,можеше дограмата да е дървена явно просто е въпрос на пари но
    иначе е по добре от преди.
    P.S. те НИНКН и на гарата одобриха ПВЦ с дървесен цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.