АктуалноБългарияВашите писмаГласовеМненияНовини

Ползватели на метадонова програма тормозят живeeщите около бул. Руски

Зависими пациенти получават лекарството в района и бързат да приемат дозите си

Всичко става пред очите на деца от близкото училище и детска градина

Никола Михайлов, стажант

Живущи в района между булевардите „Руски“ и „Васил Априлов“ се оплакват, че пациенти на метадонова програма от години получават лекарството си срещу училище „Климент Охридски“ и децата от школото и близката детска градина често стават неволни свидетели на неприятни ситуации и гледки.

Всяка сутрин, около 7-7:30, в пространството между двата булеварда и улиците „Тракия“ и „Велико Търново“ зависимите се събират на групички и бързат да приемат дозите си. В този момент  всеки преминаващ може да види случващото се.  Живеещите се оплакват от редовни крясъци и от силното замърсяване в района. Тревните площи и тротоарите са пълни със спринцовки и празни шишенца. Сбивания и кражби няма, но не е рядкост да се наблюдава неадекватно поведение от пациентите.

Собственик на магазин в района разказва за шокираща ситуация. Преди около два месеца, докато разговаря със свой приятел на улицата, той забелязва едно от познатите лица да обикаля района с автомобил. Човекът паркира, излиза от колата си и вади пистолет. Подават жалба в полицията и мъжът бива задържан за 48 часа. В последствие се разбира, че пистолетът е газов.

Мъжът разказва още, че преди 3 месеца е подал жалба до областния управител Дани Каназирева, но отговор и резултат все още няма.

Според съкварталците, местоположението на програмата трябва да бъде преместено. Не е уместно, в центъра на Пловдив, най-различни хора да се инжектират пред очите на деца. Преди 4 години са правени опити мястото за получаване на лекарството да бъде променено, но по една или друга причина това не се е случило.

Обсъжда се идеята хората от квартала да направят подписка, която да изпратят до съответните институции с нова молба. Надяват се този път да успеят и зависимите да получават помощ на място, където децата няма да ги гледат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. То да беше само между тези улици…Отстрани на алеята между тенис корта и училището за дървообработване е пълно с игли,опаковки и празни шишенца. Зад църквата св. Петър и Павел също!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина