Политическа пандемия е по-страшна от COVID-19

Актуално Власт Гласове Избори 2021 Новини

Димитър Аврамов*

България затваря в края на седмицата, не защото това се случи в други страни от ЕС. Не защото има глобална COVID-19 пандемия, която не намалява. Затваря заради пълния управленески провал на настоящото правителство! То проспа март, април, май, юни, юли и август, септември и октомври, а през септември смело и безотговорно отвори детските градини и цялата образователна система без да е подсигурило здравната система за очакваната висока заболеваемост. Сега предстои да затвори живота, но вече при висока заболеваемост, при висока смъртност и при изключително висока икономическа несигурност.

В това време знаете ли с какво се занимава парламентарното мнозинство…? С изключително важни законодателни мерки… Например, през преходни и заключителни разпоредби на закона за ДДС да направи промени в закона за потребителския кредит и даде право на фирмите за бързи кредити, при неизпълнение на договора да искат неустойки в размер на 100% от кредита. Ето така правителството подкрепя най-уязвимите и и икономически слаби!

През месец септември доверието в министър-председателя бе 20.35%, в правителството 12.8%, а в парламента 7.6%, по данни на Алфа Рисърч. Какви са нивата днес…?

Настоящото парламентарно мнозинство и правителството създават политическа пандемия, по-страшна от COVID-19. С доверие от 12.8% не могат да бъдат взимани никакви адекватни политически решения.

 

втор: Димитър Аврамов, политолог (коментар в личен фейсбук профил)

Вижте още Не трябва да се страхуваме, трябва да се борим за свободата си

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.